کدام کودکان کمبود وزن دارند و چه باید بخورند؟

jalalvand
یکی از نگرانی‌های همیشگی والدین تغذیه کودک و نحوه وزن‌گیری او است. البته مادران باید توجه داشته باشند که به حساسیت اطرافیان نسبت به وزن و جثه فرزندشان اهمیت ندهند و در این مورد تنها نظر پزشک متخصص کودک را مدنظر قرار دهند.غزاله زمانی- کارشناس تغذیه در این باره اطلاعات خوبی را در اختیار شما قرار می دهد.

بسیار دیده شده است که اطرافیان درباره کودکی اعتقاد دارند که دچار کمبود وزن است یا زیادی لاغر و بی‌جان است.

اما مادر باید توجه داشته باشد که تنها بر اساس داده‌های پزشک متخصص کودک که در دوره‌های معاینه شاخص‌های رشد او را اندازه‌گیری  و به اطلاع مادر می‌رساند، قضاوت کند. اما اگر پزشک نیز معتقد به کمبود وزن کودک بود آن وقت است که باید دست به کار شوید. توصیه‌هایی که در ادامه می‌خوانید از غزاله زمانی، کارشناس تغذیه است.

1. لبنیات باید بخش بزرگ و مهمی از برنامه غذایی کودک شما در روز باشد. خوردن لبنیات علاوه بر اینکه به سلامتی فرزند شما کمک شایان توجهی می‌کند می‌تواند باعث وزن گیری بهتر او نیز شود. برای این منظور می‌توانید از شیر پرچرب، ماست میوه‌ای، انواع خامه، کره و… استفاده کنید.

2. برای وزن‌گیری بهتر کودک باید خوراکی‌هایی را در برنامه غذایی روزانه او بگنجانید که سرشار از پروتئین و فیبر باشند مانند موز یا کره بادام‌زمینی که همچنین سرشار از مواد مغذی است.

3. استفاده از روغن مایع یا کره در پخت غذاهای کودک می‌تواند به وزن‌گیری او کمک کند. برای این منظور می‌توانید از خوراکی‌هایی مانند سیب‌زمینی استفاده کنید. آماده کردن پوره سیب زمینی با استفاده از کره و استفاده از این مکمل غذایی خوش طعم در کنار غذاهای مختلف به وزن گیری کودک کمک شایان توجهی می‌کند.

4. غلات بخش مهمی از رژیم غذایی همه افراد مخصوصا کودکان است. استفاده از غلات مختلف مانند گندم، جو، ماش و… به صورت استفاده در انواع سوپ می‌تواند این نیاز اساسی را مرتفع کند. استفاده از جوانه ماش و پودر جوانه گندم می‌تواند مقدار زیادی از مواد مغذی را در حجم کم به کودک شما برساند و به افزایش وزن او کمک کند.

5. ماده غذایی مهم بعدی برای کودک گوشت است. انتخاب نوع گوشت می‌تواند علاوه بر تامین نیاز بدن به مواد مغذی آن باعث وزن‌گیری بهتر کودک شود. به عنوان مثال، برای طبخ سوپ یا غذای کودک حتما از گوشت‌های استخوان‌دار استفاده کنید چون مواد معدنی و چربی بیشتری دارند. مانند قلم گوساله، ماهیچه گوسفندی یا ران مرغ. همچنین می‌توانید برای آماده کردن برنج کته نیز به جای آب معمولی از آب همین گوشت‌ها استفاده کنید.

6. به بچه‌ها بعد از غذا دسرهای سالم و مقوی بدهید. مخصوصا کودکانی که نیاز به وزن‌گیری دارند باید از مواد غذایی مانند خرما و شیر به عنوان دسر استفاده کنند. همچنین دانه‌هایی مانند کشمش و گردو و ترکیب آنها با این مواد غذایی بسیار سودمند است.

7. کودکانی که وزن کمی دارند نیاز به میان‌وعده‌های پرحجم و مقوی دارند. از ساندویچ‌های مختلف برای میان‌وعده‌های آنها می‌توانید استفاده کنید. این ساندویچ‌های کوچک می‌توانند شامل انواع کوکو و کتلت باشند. تخم مرغ را نیز از یاد نبرید که ماده غذایی بسیار مفیدی است.

8. یک نکته مهم که نباید آن را از یاد برد این است که باید خوردن تنقلات را در کودکانی که وزن گیری خوبی ندارند متوقف کرد. خوردن انواع کیک، شیرینی، شکلات، چیپس، پفک، آبمیوه و… آن هم در بین وعده‌های غذایی کاملا اشتباه است و باید این مواد را از دسترس کودک دور کرد. زیرا علاوه بر اینکه خالی از مواد مفید و ضروری بدن است بلکه جلوی اشتهای کودک را گرفته و میزان غذای او را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در نتیجه کودک با کمبود وزن مواجه می‌شود.

منبع: نی نی سایت

لینک مرتبط: دادن آب پرتقال و لیمو به کودک زیر یکسال ممنوع!

شایعترین غذاهای آلرژی زا برای کودکان چیست؟

مصرف غذاهای چرب در کودکی موجب بروز سکته در بزرگسالی می شود

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ