دخترک مو طلایی روی صندلی آرایشگاه نشسته و موهایش را به دست آرایشگر سپرده است. می خواهد موهایش را کوتاه کند. آرایشگر همان طور که دارد موهای دخترک را برانداز می کند، قیچی و شانه اش را از جیب پیشبندش بیرون می آورد و خطاب به مادر دخترک می گوید: چقدر می خواهی کوتاهش کنی؟ مادر می گوید: پسرانه بزن. آرایشگر بی درنگ کشی از جیبش بیرون میکشد و میگوید: ایرادی ندارد که موهایش را برای خودم بر دارم. مادر نگاهی از درون آینه به دخترک می کند و می گوید: نه. آرایشگر شروع به بافتن موهای طلایی بلند دختر می کند، سر و تهش را با کش می بندد و دست به قیچی می برد و با یک مبارک باشد دسته موهای طلایی را می چیند. دسته ای موی طلایی که شاید تا چندین میلیون تومان قیمت داشته باشد چرا که هم به طور طبیعی رنگ شده و هم عمر زیادی از آن نگذشته است. موهایی که شاید تا چند روز آینده جایش روی سر فرد دیگری باشد.
تجارت مو شاید شما را به یاد سریالهای چینیهای چشم بادامی بیندازد. سریالهایی که در آن زنان چینی موهای خود را در ازای پول به آرایشگاه ها می فروختند. تجارتی که همچنان در چین رونق دارد و تولید کلاه گیس یک کسب و کار جدی در این کشور محسوب می شود تا آنجا که چین را به یکی از تولید کنندگان اصلی کلاه گیس در جهان تبدیل کرده است. تنها در یکی از شهرهای کشور چین به نام شهر Taihe بیش از 400 شرکت و تولید کننده مشغول به تولید و فروش کلاه گیس از موهای طبیعی هستند و به سراسر جهان به خصوص ایران و حتی آفریقا صادر میکنند.
فروش آنلاین مو رونق می گیرد
اما تجارت مو در ایران، در ده سال گذشته به واسطه بالا گرفتن تب و تاب اکستنشن در میان زنان ایرانی رنگ و بوی جدیدی به خود گرفته است. ایران گرچه دستی در تولید موی مصنوعی ندارد اما در چند سال اخیر موج فروش موهای طبیعی در فضای مجازی رونق یافته و آگهی های فروش موی طبیعی روی سایت های درج آگهی به وفور یافت می شود. کافی است کلمه فروش موی طبیعی را در گوگل سرچ کنید تا چندین و چند آگهی فروش در آنها بیابید.
شاید اگر بدانید موهای شما چند صد هزار تومان یا چند میلیون تومان ارزش دارد، بعد از این هرگز موهایتان را بدون پول به دست آرایشگر نسپارید. آگهی های فروش موی طبیعی این را می گویند که موهای بلند شما می تواند بیش از 500 هزار تومان یا حتی بیشتر از اینها قیمت داشته باشد.
این روزها فروش آنلاین مو در ایران با همه گیر شدن شبکه های اجتماعی رونق خوبی پیدا کرده است.
با سرچ کلمه فروش موی طبیعی تنها در یکی از سایت های رایگان درج آگهی در فضای مجازی حدود 30 نتیجه برای ما به همراه دارد. آگهیهای فروش موهای طبیعی توسط افراد حقیقی در سایت ها درج می شوند و هر کدامشان قیمت های متفاوتی دارند. قیمت ها عموما از 300 الی 400 شروع می شوند و این قیمت تا چند میلیون ها تومان هم پیش می روند. در قیمت گذاری فروش موهای طبیعی، سن و اندازه و رنگ مو مسائلی بسیار حیاتی به شمار میروند. یکی از فروشندههای آنلاین مو با گذاشتن عکسی از موها برای آنها 4 میلیون تومان قیمت گذاشته است و در قسمت توضیحات نوشته است: قد مو حدود 35 سانتی متر است. برش مو توسط آرایشگر انجام شده است. موها پر پشت، سالم و بدون موخوره است. رنگ مشکی، تا به حال رنگ نشده و بدون دکلره است. همچنین موها با مواد گیاهی تقویت شده است.
در فروش موها بر خلاف تصور رنگ شدن آن تاثیری ندارد و برعکس سیگاری بودن یا نبودن می تواند در قیمت آن موثر باشد. فروشنده دیگری برای موهای 55 سانتی متری خود 3 میلیون تومان قیمت گذاشته و نوشته است: موها بسیار پر پشت و ضخیم است. طول آن 55 سانتی متر است. رنگ آن طلایی روشن است. با انواع ماسک و سرم مو مراقبت شده است و مهم تر از آن این است که تا به حال لب به سیگار نزده ام. این موها می تواند بهترین مو برای اکستنشن شما باشد.
موهای شما چه قیمتی دارد؟
شاید بعد از خواندن این گزارش تصمیم بگیرید که بیشتر از گذشته مراقب موهای خودتان باشید چرا که موهای شما می توانند سرمایهای برای آینده شما باشند. سرمایه ای که اگر یک تار موی آن را از دست بدهید باید برای پر پشت تر نشان دادن آن بیش از 2 میلیون تومان هزینه کنید.
اکستنشن مو یکی از روشهای زیبایی در بین زنان ایرانی در چند سال اخیر محسوب می شود. روشی که از طریق آن هم پول خوبی به جیب آرایشگاه ها و هم به جیب فروشندگان مو می ریزد و بازار خرید و فروش مو را حسابی داغ کرده است. آن طور که توران بدری، آرایشگر و گریمور می گوید: بازار مو در ایران در دستان چین و هند است و فروشگاه های خاصی این موها را به آرایشگران می فروشند. او می گوید که 2 نوع مو در بازار وجود دارد که شامل الیاف و موهای طبیعی می شود. موهای الیافی از مواد پلاستیکی تهیه شده است و به سرعت خراب می شود. این آرایشگر موهای الیافی را به فرش ماشینی تشبیه می کند و می گوید: فرش ماشینی با کمترین حرارت آب می شود. موهای الیافی هم دقیقا همین طور است. اما در مقابل موهای طبیعی همچون فرش دستباف کیفیت بهتری دارند.
چه کسانی موهای آگهی شده را می خرند؟
آن طور که از صحبت های پوران بدری، آرایشگر و گریمور بر می آید، طالبان اولیه موهای در معرض فروش گذاشته شده تولید کنندگان کلاه گیس هستند. براساس گفته های این آرایشگر موهایی که برای اکستنشن در آرایشگاه ها استفاده می شود یا از طریق کارخانه و یا به صورت دستساز تهیه می شوند. او می گوید: موهای دست ساز توسط افرادی که در کار تولید کلاه گیس تبحر دارند ساخته می شود. آنها موهای طبیعی افرادی را که قصد فروش موهای خود را دارند خریداری می کنند و به وسیله دستگاه های مخصوص برش می زنند و آن را برای اکستنشن آماده می کنند.
هر 10 سانتی متر برقیمت موها افزوده می شود
براساس گفته های این آرایشگر موهای طبیعی و موهای الیافی به صورت بسته ای در بازار به فروش می رسد. بسته هایی که هر کدام صد شاخه مو را شامل می شود. قیمت گذاری بر روی موها بیشتر به اندازه موها و جنس آنها بستگی دارد. پوران بدری در این باره می گوید: برای خرید موها از آرایشگاه ها به کیفیت موها و سلامتشان توجه می کنند. کف سر فرد نباید شوره یا قارچ داشته باشد. او در رابطه با قیمت هر سانتی متر مو می گوید: اندازه موها 40 سانتی متر تا 80 سانتی متر است و هر 10سانتی متر بر قیمت آن می افزاید. قیمت گذاری بر روی موها عموما به صورت توافقی است. او می گوید: هرچند موها قیمت های متفاوتی دارند و ممکن است این قیمت ها تا سقف 4 و 5 میلیون تومان پیش بروند اما عموما مشتریان ما از 450 هزار تومان تا یک میلیون تومان برای اکستنش خود هزینه می کنند.
متداول ترین روش نصب این موها چیست؟
این آرایشگر می گوید: روش های متعددی برای نصب اکستنشن وجود دارد. متداول ترین آنها روش «اتصال حرارتی» است که در آن ابتدا یک دسته باریک از موها جدا شده و کمی بالاتر از ریشه مو محلول چسبناک خاصی مالیده می شود و یک دسته باریک از موهای اکستنشن روی آن قرار می گیرد. سپس به وسیله گیره یا انبرک ویژه ای این موها به هم فشرده شده و حرارت انبرک، چسب را ذوب کرده و موهای مصنوعی به موهای طبیعی می چسبند. البته علا وه بر این روش با کلیپس و نخ نیز می توان موهای مصنوعی را به موهای طبیعی متصل کرد. با استفاده از اکستنشن های کلیپسی می توان هر زمان در خانه موی اضافه را توسط کلیپس به موهای خود وصل کرده و بعد به راحتی آن را جدا ساخت. در روشی دیگر نیز موی اضافه به ریشه موی طبیعی فرد وصل شده و دور آن پیچیده می شود. البته در این روش، احتمال ریزش و آسیب مو بیشتر است. در آخرین روش نیز اکستنشن از زیر به پوست سر وصل می شود.
هر 6 ماه یک بار برای ترمیم به آرایشگاه بیایید
آن طور که پوران عبدی می گوید موهای چسبیده به سر شما برای همیشه دوام ندارند و اگر از موهای اضافه شده به خوبی مراقبت شود باید هر 6 ماه یک بار ترمیم شوند. گرچه برای اولین بار انجام اکستنشن 6 ساعت زمان می برد اما برای ترمیم بیش از یک ساعت زمان نیاز ندارد.
میلیون ها تومان در سال صرف اکستنشن مو می شود
آمار دقیقی از استفادهی موی مصنوعی و طبیعی برای کلاهگیس و اکستنشن وجود ندارد. بااین حال می توان با یک سرشماری دست و پا شکسته به این نتیجه رسید بیش از 36 میلیون تومان در سال خرج اکستنشن مو در تهران می شود. اگر بهطور تقریبی پنجاه آرایشگاه زنانه در تهران، که اکستنشن مو انجام میدهند، روزی دو یا سه مراجعهکننده (بدون در نظر گرفتن کسانی که ترمیم میکنند) داشته باشند، دستکم میشود سه هزار مراجعهکننده در ماه و ۳۶ هزار نفر در سال. آخرین پرسوجوها هم نشان میدهد اگر قد موها تا سرشانه و حجم آن معمولی و نازک باشد حدود ۷۳۰ هزار تومان و اگر موها تقریباً تا سر شانه باشد و پرحجم حدود یک میلیون تومان هزینه در بر دارد که اگر این قیمتها ضرب در ۳۶ هزار نفر در سال شود، حاصل آن رقمی بیش از سی و شش میلیارد تومان خواهد شد.
منبع: انتخاب