تیرنگ رضا نیستانی متخصص تغذیه بالینی و رژیم درمانی در گفت و گو با خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی ،با بیان اینکه هیچ فردی در طول ماه رمضان دچار سوءتغذیه حاد و کمبود پروتئین نمی شود، اظهار کرد: کودکان در حال رشد و سالمندان به علت اینکه آسیب پذیر هستند، ممکن است کمبود مواد غذایی پیدا کنند.
وی در مورد اقدامات پیشگیری از مشکلات تغذیه ای کودکان و سالمندان بیان کرد: برای جلوگیری از بروز مشکل در این افراد رعایت الگوی تغذیه سالم که شامل تعادل، تنوع و تناسب که مربوط به زمان خاصی نیست، توصیه می شود.
این متخصص تغذیه تصریح کرد: در الگوی تغذیه سالم باید مواد غذایی مناسب با وضعیت فرد انتخاب شود که تعادل و تنوع گروه های غذایی در آن رعایت شود.
وی با اشاره به اینکه برخی وعده های غذایی افراد به افطار محدود می شود، گفت: وعده های غذایی را نباید محدود به افطار کرد و اکثر افراد که آن را به طور خیلی مفصل و با کالری و مواد قندی غنی استفاده می کنند.
نیستانی افزود: این الگوی غذایی صحیح نیست و باید روزه داران ضمن استفاده از سحری، وعده های شام و افطار آنها جدا باشد که در این زمینه نباید مصرف میوه ها و سبزیجات را فراموش نکنند.
وی با اشاره به تغییرات برنامه غذایی و کاهش مصرف میوه ها در ماه رمضان اظهار کرد: افراد با کاهش استفاده از میوه جات، کمبود مواد مغذی حیاتی مانند فیبر پیدا می کنند و دچار عارضه یبوست و مشکلات گوارشی می شوند.
این متخصص تغذیه در خصوص مصرف میوه ها و سبزیجات در ماه رمضان تصریح کرد: افراد در هر وعده می توانند سبزی را مصرف کنند همچنین می توانند میوه را در زمان بین افطار و شام، بعد از شام و حتی سحری استفاده نمایند.
منبع: باشگاه خبرنگاران