لطفا ابتدای مطلب را در۱۷گیاه معجزه گری که با دیابت مبارزه می کنند!(قسمت اول) بخوانید.
۱۰. زنجبیل
زنجبیل گیاهی فوقالعاده در مبارزه با دیابت و چربی خون بالاست، زیرا به طرق مختلف با دیابت مبارزه میکند و حتی به کاهش وزن نیز کمک میکند. درحقیقت، مطالعهای که در سال ۲۰۱۲ از سوی متخصصین تغذیه در دانشگاه کلمبیا انجام شد، نشان داد افرادی که بعد از صبحانهی یک نوشیدنی گرم زنجبیلی مینوشند ۴۳ کالری بیشتر از دیگران میسوزانند. علاوه بر این، گزارشات حاکی از آن است که نوشیدن یک نوشیدنی حاوی ۲ گرم پودر زنجبیل تا ۳ ساعت بیشتر احساس سیری در فرد پدید میآورد.
در مطالعهایی جداگانه که در مجلهی غذاهای گیاهی برای تغذیه انسان به چاپ رسید، مشخص شد بیماران دیابتی که به مدت ۳۰ روز، ۳ گرم پودر زنجبیل را در مقادیر تقسیم شده مصرف نمودند، کاهش چشمگیری در گلوکز خون( ۱۷%)، تریگلیسیرید (۹%)، کلسترول کلی (۸%)، لیپوپروتئین (۱۲%) و کلسترول (۹%) را تجربه کردند. اغلب اوقات، زنجبیل تازه در خانه دارم و چند برش کوچک از آن را در چای داغ ریخته و مینوشم. از این ادویهی آسیایی در هر غذایی که میتوانید استفاده کنید. با غذاهای گوشتی و مرغی و همچنین خوراکهای گیاهی عالی است.
۱۱. نعناع
نعناع فلفلی شامل آنتی اکسیدانهای طبیعی ضد دیابت، بیماری قلبی، پیری و سرطان هستند. طعم فوقالعادهای به چای میدهد. دمنوش تازهی آن را جایگزین چای کیسهای نمائید. نعناع عضلات نزدیک معده و مری را آرام میکند؛ افراد مبتلا به رفلاکس باید از نعناع دوری کنند. اما برای سایرین یک نوشیدنی خوش طعم است که به گوارش کمک میکند.
۱۲. رزماری
اِکلیل کوهی یا رُزماری تقویتکنندهی قلب و موثر در درمان سندرم متابولیسم است. فعالترین مادهی گیاهی شیمیایی رزماری، کارنوسل است که باعث کاهش استرس اکسیداتیو میشود. در نتیجه برای مبارزه با التهاب و سرطان موثر است. نحوهی دستیابی به خواص رزماری از طریق طبخ آن به ویژه در تهیهی گوشت، خورشت، سیب زمینی سرخ کرده است. یا با دم نمودن یک چای رزماری، آرامش را تجربه کنید.
۱۳. مریم گلی
مریمگلی حاوی آنتیاکسیدانهای ضد دیابت است. طعم قوی آن در خورشتها عالی است، در عین حال دمنوشی آرامش بخش و تسکین دهنده است. مانند دیگر سبزیجات معطر باغچهایی، مریم گلی سرشار از پلیفنولهاست؛ اسید رزمارنیک بیشتری نسبت به رزماری دارد. ترکیبات فنولیک آن وعدهی مبارزه با آلزایمر را میدهد. چای عسل و مریم گلی دربرابر سرماخوردگیهای ویروسی و باکتریایی بسیار موثر است، زیرا مادامی که عسل و مریم گلی ترکیب شوند، قدرت ضدباکتریایی آنها افزایش مییابد.
۱۴. شیرینبرگ (سرده)
شیرینبرگ یا استیویا تنها شیرینکنندهایست که برای دیابتیها مضر نیست، هرچند که از شکر هم شیرینتر است. در عین حال استیوا به دندانها آسیب نمیرساند و از تاثیرات مثبتی بر قند خون بعد از ناهار برخوردار است و میزان ترشح انسولین را افزایش میدهد. میتوانید گیاه آن را در گلدانی روی طاقچه پنجره پرورش دهید. یک برگ کوچک آن رشد زیادی دارد.
۱۵. ترخون
ترخون گیاه خوبی است که طبق مطالعات مقاومت به انسولین و پرخوری در افراد دیابتی را کاهش میدهد. نوع فرانسوی ترخون به آسانی تکثیر نمیشود، اما انواع روسی و آمریکایی آن تقریبا در سراسر جهان و در آبوهوای معتدل وجود دارد. متاسفانه، گونههای آمریکایی تاثیر کاهندگی قند خون مشابهی را ندارد، بنابراین ممکن است مجبور شوید هزینهی بیشتری برای نوع فرانسوی آن بپردازید.
۱۶. آویشن
تایمس یا آویشن شامل ۷۵ نوع مادهی گیاهی شیمیایی ضد دیابت است و عطر دلپذیر آن هر غذایی را بینظیر میکند. آویشن از سیتوکینهای مبارز کننده با التهاب حمایت کرده و به سلولهای ایمنی خاصی موسوم به ماکروفاژها، در ترشح عواملی که التهاب را از بین میبرد کمک میکند.
۱۷. زردچوبه
زَردچوبه، ریشهی زردِ محبوب در غذاهای هندی که یک پای ثابت ادویهی کاری است، احتمالا بهترین داروی گیاهی یا ادویه برای پیشگیری از سرطان است. زردچوبه ادویهایی ایدهآل برای مبتلایان به دیابت است، تحقیقات نشان میدهد زردچوبه از خاصیت ضدالتهابی، ضدپیری، آنتیاکسیدانی، محافظت عصبی، ضد تصلب شرائین، محافظت از قلب، کاهشدهندهی وزن و عملکرد ضد عفونیکنندگی برخوردار است. تمامی این خواص از مادهی اصلی موجود در آن یعنی کروکومین نشات میگیرد.
براساس مطالعهی منتشر شده در مجله درمان دیابت، ۲۴۰ نفر که مبتلا به پیش دیابت تشخیص داده شدند را به دو گروه تقسیم و به یک گروه به مدت ۹ ماه کپسول کروکومین (۱۵۰۰ میلی گرم) و به گروه دیگر ۹ ماه دارونما داده شد. در پایان مطالعه، محققان دریافتند که ۱۶.۴٪ از افراد تحت بررسی که دارونما مصرف نموده بودند به دیابت نوع ۲ مبتلا شدند، درحالی که هیچ یک از آنهایی که روزانه کروکومین خورده بودند، به دیابت مبتلا نشدند.
منبع: فرادید
لینک مرتبط: خوشمزه ترین کم کالری ها! + تصاویر مقایسه ای
برترین صبحانه چربی سوز + طرز تهیه