دانستنی هایی درباره کاهش تراکم استخوان

a.mahammadi
:استئوپنی اصطلاحی پزشکی برای کاهش تراکم استخوان است. این تشخیص به معنای آن است که شما ممکن است در معرض خطر شکل شدیدتر تحلیل رفتن استخوان به نام استئوپوروزیس (پوکی استخوان) باشید.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از آوای سلامت، استخوان ها به طور طبیعی سیر لاغرتر شدن و تحلیل رفتن را با افزایش سن دارند. از دست دادن مواد معدنی استخوان، آن را ضعیف کرده و مستعد ابتلا به شکستگی می کند. همه مردم شروع به از دست دادن تراکم استخوانی از سن 30 سالگی به بعد می کنند و اگر به میزان کافی، تراکم استخوانی نداشته باشند، بعد از این سن، بیشتر در معرض پوکی استخوان قرار می گیرند.
به طور کلی زنان بیشتر از مردان در معرض استئوپنی و پوکی استخوان قرار می گیرند. دلیلش هم این است که تراکم استخوانی کمتری دارند و توده استخوانی شان در اثر تغییرات هورمونی در زمان یائسگی زودتر کاهش می یابد. با این حال هر در دو جنس عوامل خطر بسیاری وجود دارند که مشترکند:
اختلالات خوردن و یا مشکلات سوخت و ساز بدن که اجازه نمی دهند بدن به میزان کافی ویتامین و مواد معدنی را جذب کند.
شیمی درمانی یا دارودرمانی با استروئیدها در بیماران مبتلا به آسم.
قرار گرفتن در معرض تابش اشعه.
داشتن سابقه خانوادگی پوکی استخوان، نازک بودن استخوان ها، سفید یا آسیایی بودن، عدم فعالیت بدنی کافی، مصرف سیگار، نوشیدن منظم نوشابه های کولا، نوشیدن الکل، و
استئوپنی معمولا بدون علامت است و شما متوجه درد یا تغییر در اثر نازک شدن استخوان ها نخواهید شد.
استئوپنی چطور درمان می شود؟
تغییرات در شیوه زندگی می تواند منجر به کاهش از دست دادن استخوان ها و در نهایت کاهش خطر ابتلا به این عارضه شود. در برخی موارد دارودرمانی نیز مورد نیاز است.
ورزش کنید و یک برنامه منظم ورزشی داشته باشید. ورزش باعث قویتر شدن استخوان ها و عضلات می شود و به پیشگیری از تحلیل سلول های استخوانی کمک می کند. تمرینات تحمل وزن بهترین راه حل برای جلوگیری از پوکی استخوان و استئوپنی است. این ورزش ها باید حداقل سه تا چهار دفعه در هفته انجام شوند.
قدم زدن، آهسته دویدن، بازی تنیس و ورزش های مشابه آن تماما ورزشهای تحمل وزن خوبی به حساب می آیند. علاوه بر این، انجام ورزش های قدرتی و تعادلی باعث قوی تر شدن عضلات شما می شود و از زمین خوردن شما و احتمال ایجاد شکستگی می کاهند.
میزان مصرف کلسیم را در برنامه غذایی خود افزایش دهید. دریافت مقدار کافی کلسیم در طول زندگی به شما در داشتن استخوان هایی قوی کمک می کند. متخصصان، مصرف مقدار 1000 میلی گرم کلسیم را برای زنان قبل از دوران یائسگی و 1200 میلی گرم را برای زنان یائسه توصیه می کنند. منابع سرشار از کلسیم عبارتند از:
شیر و فراورده های لبنی (انواع کم چرب آن توصیه می شود)
کنسرو ماهی های با استخوان مانند ماهی آزاد و ساردین
سبزیجات سبز تیره برگدار مانند کلم، کلم بروکلی
آب پرتقال غنی شده با کلسیم
نان های ساخته شده از آرد های غنی شده با کلسیم
برنامه غذایی خود را کامل کنید. متخصصان معتقدند که بهترین روش برای دریافت کلسیم از طریق برنامه غذایی مناسب است. اما اگر مقدار کافی کلسیم مورد نیاز خود را از برنامه غذایی خود دریافت نمی کنید در مورد مکمل های کلسیم با پزشک مشورت کنید.
پبه مقدار کافی ویتامین دی دریافت کنید. ویتامین دی برای جذب کلسیم توسط بدن لازم است. در حالی که تنها 20 دقیقه بیرون و زیر نور آفتاب بودن می تواند ویتامین دی بدن شما را تامین کند، با این وجود تحقیقات جدید نشان می دهد، افراد ممکن است به مقدار خیلی کمی ویتامین دی را به خصوص در فصل زمستان دریافت کنند. همچنین شما می توانید ویتامین دی را در مواد زیر پیدا کنید:
تخم مرغ
ماهی های چرب مانند قزل آلا
غلات
شیر غنی شده با ویتامین دی
مکمل ها
دستورالعمل های پیشنهادی از طرف موسسه ی پزشکی آمریکا میزان مجاز مصرف ویتامین D را برای بهینه سازی سلامت استخوان، برای افراد 1 تا 70 سال، 600 واحد بین المللی و برای افراد بالای 70 سال، 800 واحد بین المللی تعیین کرده است.
اجتناب از مصرف سیگار و الکل مهم است. الکل و کافئین بیش از حد منجر به کاهش توده عضلانی می شود. نوشابه های کولا نیز حاوی اسید فسفریک هستند که منجر به از دست دادن کلسیم در بدن می شوند.
منبع: سلامت نیوز

تست سنجش تراکم استخوان

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ