تاثیر انجام فعالیت های هنری در کاهش استرس

a.mahammadi
یافته های تحقیق تازه ای نشان می دهد، انجام یک فعالیت هنری کوتاه مدت در کاهش میزان استرس موثر است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا از نشریه پاسیفیک استاندارد، در حالیکه اخبار و رویدادهای هر روزه به استرس و فشار بر زندگی ما می افزاید، تحقیقات نشان داده است که مشغول شدن به یک کار هنری می تواند از شدت این فشار بکاهد.
یک گروه تحقیقاتی به سرپرستی دکتر گریجا کیمل در دانشگاه «درکسل» شهر فیلادلفیا ایالت پنسیلوانیا به این نتیجه رسیدند که تجربه مختصری از انجام یک فعالیت هنری می تواند به تغییری فیزیولوژیکی در بیشتر این افراد منجر شود.
این تغییر قابل اندازه گیری که نشان دهنده کاهش میزان فشار بود در هنرمندان باتجربه و نوآموزان هنری به یک میزان مشاهده شد.
مطالعات گذشته به این نتیجه منجر شده بود که نوشتن هدفمند و نقاشی کردن تغییرات فیزیولوژیک مثبتی را در افراد تحت فشارهای شدید، افرادی که با اختلال روانی پس از رویداد رو به رو شده اند، بیمارانی که دوره نقاهت را می گذرانند و آنانکه منتظر پیوند مغز استخوان هستند پدید می آورد. اما سوال در تحقیقات اخیر این بود که آیا افراد مواجه با فشارهای شدید روزانه نیز با یک فعالیت هنری می توانند میزان فشارها را کاهش دهند.
کیمال و همکارانش با کمک 39 فرد دانشجو و کارمند تحقیقاتی را در این زمینه آغاز کردند. 18 نفر از آنان گفتند که پیش از این تجربه ای از فعالیت هنری نداشته اند در حالیکه 13 نفر گفتند تجربه متوسط و 8 نفر نیز پیش از آن مشغول به یک فعالیت هنری مدام بودند.
همه آنها با یک تجربه مختصر در عرض 45 دقیقه کار خود را آغاز و با استفاده از مواد ساده ای مانند گل سفالگری یا قلم و کاغذ و مدادرنگی شروع به فعالیت کردند.
یافته های این تحقیق نشان داد، میزان هورمون کورتیزول (هورمون استرس) در 75 درصد از مشارکت کنندگان این تحقیق بعد از انجام کار هنری کاهش یافته بود.
ضمن اینکه میزان این هورمون در بدن مشارکت کنندگان این طرح بدون ارتباط به تناسب جمعیتی از جمله جنسیت، سن یا اقلیت و قومیت کاهش یافته بود. ضمن اینکه کاهش هورمون استرس در مشارکت کنندگانی که پیش از این هم سابقه فعالیت هنری نداشتند یا هنرمندان یکسان بود.
این اولین تحقیقی است که به کاهش استرس بدن در نتیجه یک فعالیت هنری آن هم بعد از یک جلسه کوتاه 45 دقیقه ای می پردازد.
نتایج این تحقیق نشان می دهد که مشارکت در یک فعالیت خلاقانه هنری منافع فیزیولوژیک فراوانی دارد، حتی در صورتی که فرد هنرمند ماهری نباشد.

منبع: سلامت نیوز

آیا ذهن هنرمندان با ذهن دانشمندان تفاوت دارد؟

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ