برای آگاهسازی والدین در این مقاله با دو متخصص کودکان صحبت کردیم. در ادامهی قسمت اول شما را با نظریات این دو متخصص بیشتر آشنا میکنیم:
رایجترین اشتباهات والدین برای درمان کودکان در خانه چیست؟
«رایجترین اشتباهی که والدین در درمان خانگی کودکان مرتکب میشوند، عدم استفاده از تایلنول و ایبوپروفن کافی برای کاهش شدت تب است. دوز این داروها بر اساس وزن کودک تعیین میشود. با افزایش وزن نوزاد، دوز مصرفی تایلنول و ایبوپروفن باید افزایش یابد؛ با این حال، اغلب والدین هر بار از همان دوز قبلی استفاده میکنند و در نتیجه در درمان کودک شکست میخورند. اشتباه دیگری که برخی از والدین مرتکب میشوند، استفاده از دماسنج نامناسب است. دقیقترین راه اندازهگیری تب در نوزادان استفاده از یک دماسنج دیجیتالی رکتال است. اشتباه رایج دیگر استفاده از داروهای سرماخوردگی بدون نسخه است. این داروها برای کودکان موثر نیستند و ممکن است عوارض جانبی خطرناکی به دنبال داشته باشند.»
والدین چطور میتوانند از اتفاقات غمانگیز گذشته در رابطه با درمان خانگی کودکان درس بگیرند؟
«خوشبختانه، داستان غمانگیز مرگ کودکان در نتیجه درمان خانگی چندان رایج نیست، اما همین موارد اندک نیز قابل پیشگیری هستند. این اتفاقات معمولا به دلیل بیفکری والدین، باورهای نادرست و تشخیص غلط درمانگران طبیعی رخ میدهد. والدین باید مراقب باشند و زیاد به توصیههای بعضا غیرعلمی درمانگران طبیعی توجه نکنند. هیچ چیز جای دارو را نمیگیرد؛ این واکسن است که از بیماری جلوگیری کرده و جان میلیونها نفر را نجات داده است. برخی از درمانگران طبیعی دستوراتی ارائه میکنند که چندان موثر نیستند. در نتیجه، درمان کودک به تاخیر میافتد. با این حال، اگر از داروهای خانگی استفاده میکنید، بهتر است نیم نگاهی هم به نظر یک پزشک متخصص داشته باشید تا اگر در عرض ۱ تا ۲ روز آتی نتیجه نگرفتید، به توصیه او عمل کنید.
۲. پزشک درمانگر طبیعی
دکتر جیمی اوسکین، پزشک درمانگر طبیعی در مرکز بهداشتی در آریزونا است که در زمینه هومیوپاتی و طب اطفال تخصص دارد. از او پرسیدیم به عنوان یک دکتر متخصص در درمان طبیعی اطفال، نظرتان در رابطه با درمان خانگی چیست؟
«به اعتقاد من سبک زندگی برای سالم بودن کودکان از اهمیت بسیاری برخوردار است. به عنوان مثال، من با پدر و مادرهای زیادی مشاوره میدهم تا وضعیت تغذیه فرزندشان را بهبود ببخشند یا آنها را به ورزش کردن و خوابیدن تشویق کنند. این نکات نقش قابلتوجهی در تضمین سلامت کودک دارند. درمان خانگی نیز در کنار این عوامل موثر خواهد بود. به عبارت دیگر، درمان خانگی طرف طبیعی این معادله را برقرار میکند تا سلامت کودک تامین شود.»
به نظر شما چه علائم و بیماریهایی در خانه قابل درمان هستند؟
«برآمدگیها و کبودیهای کوچک به راحتی در خانه قابل درمان هستند و نیازی به کمک پزشک ندارند. سرفه و سایر علائم سرماخوردگی با مصرف داروهای بدون نسخه درمان میشوند. رینیت آلرژیک (تب یونجه) نیز در خانه و با استفاده از داروهای هومیوپاتی قابل درمان است. گوش درد هم از این قاعده مستثنی نیست. از آنجایی که اکثر عفونتهای گوش ویروسی هستند، به خودی خود محدود شده و ظرف مدت ۴۸ تا ۷۲ ساعت آینده برطرف میشوند.»
آیا علائم و بیماریهایی وجود دارند که والدین را به درمان آنها در خانه تشویق کنید؟
«هر عارضه حاد و مزمن، مانند تب شدید، هذیان، غش کردن، سفتی گردن، گلو درد، اسهال و استفراغ بیش از حد، کم شدن آب بدن، مشکل تنفسی یا آسم باید به کمک پزشک درمان شود. همچنین، مشکلات مزمنی که با داروهای بدون نسخه مرسوم برطرف نمیشوند، باید تحت نظارت یک پزشک متخصص بررسی شوند. به عنوان مثال، درمان عفونت مزمن گوش، اگزما یا پسوریاسیس، ADHD یا همان اختلال کمتوجهی-بیفعالی، اوتیسم، تیک عصبی، آسم و بیماریهای خود ایمنی به درمان طبی نیاز دارند.»
به نظر شما پدرها و مادرها چطور میتوانند از اتفاقات تلخ گذشته در رابطه با درمان خانگی کودکان درس بگیرند؟
«این اتفاقات غمانگیز قابل تحمل نیستند. در اکثر موارد، بیاطلاعی والدین یا سهلانگاری آنها باعث بروز فاجعه میشود. هرچه باشد، گذاشتن یک کیسه پلاستیکی در بالای سر کودک یک سهلانگاری بزرگ است و کار خطرناکی محسوب میشود. وقتی کودک از علائم بارز مننژیت مانند تب و سفتی گردن برخوردار است، باید بلافاصله در بخش اورژانس بستری شود. اتفاقاتی از این دست نشان میدهند که والدین حین بهکارگیری روشهای درمان خانگی باید به عقل سیلم خود رجوع کنند و در هر شرایطی، ایمنی کودک را در اولویت قرار دهند.»
منبع: parenting
چه کار کنیم که در زمان مریضیِ بچهها، مریض نشویم؟