10 راه معجزه گر تسکین دردهای قاعدگی

faateme1366
در این مقاله به ۱۰ روشی اشاره می‌کنیم که زنان با استفاده از آن می‌توانند درد قاعدگی خود را تسکین دهند.

 بیش از نیمی از زنانی که قاعده می‌شوند، می‌گویند که در طول هرماه یک یا دو بار با درد ناشی از کرامپ‌های یا پیچه‌های قاعدگی مواجه می‌شوند. درحالی‌که کرامپ‌های قاعدگی، یا دیسمنوره، معمولا نشانه‌ای از یک عارضه بهداشتی خطرناکی نیستند، اما مانعی را در سبک زندگی شما قرار می‌دهند. اگر دردهای قاعدگی شما بسیار شدید هستند یا اگر استفاده از روش‌های زیر هیچ تاثیری روی درد شما ندارد، باید به پزشک خود مراجعه کنید تا وجود یا عدم وجود دیگر مشکلات سلامتی خطرناک را در شما تشخیص دهد.

        رژیم غذایی خود را بهبود ببخشید. کاهش چربی و افزایش سبزی‌ها در رژیم غذایی می‌تواند در تسکین دردهای ماهانه به شما کمک کند. یک رژیم غذایی کم‌چرب سطوح کلی التهاب را در بدن کاهش می‌دهد. رژیم غذایی کم‌چرب و پر از سبزی‌ها نه‌تنها به‌سلامت کلی شما کمک می‌کند، بلکه تاثیر غیرمستقیم و چشمگیری روی دردهای قاعدگی نیز دارد. انجمن قلب آمریکا بیان می‌دارد که برای داشتن یک رژیم غذایی سالم‌تر ابتدا میزان مصرف چربی‌هایی همچون چربی‌های اشباع‌شده در فرآورده‌های حیوانی را کاهش دهید و چربی‌های سالم‌تری همچون چربی‌های غیراشباع شده موجود در روغن‌زیتون را در رژیم غذایی خود بگنجانید. اگر علاقه‌مند به مصرف محصولات لبنی هستید، محصولات لبنی کم‌چرب یا بدون چربی را انتخاب کنید. انجمن قلب آمریکا توصیه می‌کند که سعی کنید ۲۵ تا ۳۵ درصد از کالری روزانه خود را از طریق چربی‌های سالم موجود در ماهی، مغزها و روغن‌های سبزی‌ها به دست آورید. علاوه بر این، سعی کنید که در هر وعده غذایی بشقاب خود را پر از غذا نکنید.

        داروی مسکن بی‌خطر بخورید. اکثر زنان دوست ندارند که برای تسکین دردهای قاعدگی خود از دارو استفاده کنند، اما استفاده متعادل از یک داروی ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAID) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن می‌تواند به تسکین دردهای قاعدگی کمک کند. دردهای قاعدگی به دلیل ترشح موادی به نام پروستاگلاندین‌ها رخ می‌دهند و داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی تولید پروستاگلاندین را پایین می‌آورند و التهاب و درد کلی را کاهش می‌دهند. پیش از مصرف داروهای NSAID با پزشک خود صحبت کنید تا از مفید بودن آن‌ها برای خود اطمینان حاصل کنید، مخصوصا اگر سابقه خونریزی یا مشکلات کلیوی دارید. علاوه بر این، قبل از مصرف این داروها به دستورالعمل آن نگاه کنید تا به‌طور اتفاقی دوز زیادی از این داروها را مصرف نکنید.

        دم‌کرده بنوشید. انواع مشخصی از دم‌نوش‌ها می‌توانند به تسکین دردهای قاعدگی کمک کنند. کارشناس‌ها می‌گویند که تحقیقات اندکی در مورد تاثیر دم‌نوش‌های گیاهی روی دردهای قاعدگی انجام‌گرفته است، اما این را باید گفت که به‌طور سنتی از چای‌ها برای تسکین دردهای قاعدگی استفاده می‌شود. ازآنجایی‌که بعضی از دم‌نوش‌های گیاهی یا داروهای گیاهی ممکن است ‌مانند استروژن‌ها عمل کنند، باید پیش از مصرف آن‌ها با پزشک خود صحبت کنید، مخصوصا اگر سابقه یک سرطان وابسته به هورمون دارید یا داروهای رقیق‌کننده خون استفاده می‌کنید. دم‌نوش گیاه بداغ (Cramp Bark) یکی از چای‌های گیاهی مرسومی است که مردم برای تسکین دردهای قاعدگی مصرف می‌کنند. دو قاشق چای‌خوری از این گیاه را با یک فنجان آب، به مدت ۱۵ دقیقه به‌آرامی بجوشانید و سپس روزی سه بار آن را بنوشید. پیش از مصرف این دم‌نوش با پزشک خود صحبت کنید، مخصوصا اگر داروهای ادرارآور مصرف می‌کنید. دم‌نوش همراه با روغن نعناع نیز می‌تواند به تسکین دردهای قاعدگی کمک کند. او به بیماران خود که دردهای قاعدگی دارند توصیه می‌کند که یک هفته پیش از شروع قاعدگی خود یا بیشتر شروع به نوشیدن دم‌نوش‌هایی کنید که باعث تسکین آن‌ها می‌شوند. اگر احساس کردید که نوع خاصی از دم‌نوش باعث تسکین درد شما می‌شود آن را با پزشک خود درمیان بگذارید تا در صورت موافقت او مصرف این دم‌نوش خاص را ادامه دهید.

        روغن ماهی یا ویتامینB1را امتحان کنید. بر اساس نتایج یک تحقیق چاپ‌شده در شماره ماه سپتامبر ۲۰۱۴ ژورنال جهانی علوم بهداشتی می‌توان گفت که یک روش طبیعی دیگر برای تسکین دردهای قاعدگی مصرف مکمل‌های روغن ماهی، ویتامین B1 یا هردوی آن‌ها است. محققان از ۲۴۰ دختر نوجوان دچار کرامپ‌های قاعدگی یا دیگر درد‌های ناشی از قاعدگی خواستند که ویتامین B1 خالی، روغن ماهی یا هم ویتامین B1 و هم روغن ماهی مصرف کنند، البته به یک گروه از شرکت‌کننده‌ها دارونما داده شد. هر یک از این شرکت‌کننده‌ها روزانه ۱۰۰ میلی‌گرم ویتامین B1 و ۵۰۰ میلی‌گرم مکمل‌های روغن ماهی مصرف می‌کردند. گزارش این افراد نشان داد گروه‌هایی که ویتامین B1، مکمل‌های روغن ماهی یا هردوی آن‌ها را مصرف می‌کردند در مقایسه با گروهی که دارونما می‌خورند درد بسیار کمتری داشتند. علاوه بر این، درد افرادی که ویتامین B1 یا روغن ماهی مصرف می‌کردند زیاد طول نمی‌کشید.

        طب سوزنی را امتحان کنید. طب سوزنی می‌تواند به تسکین دردهای قاعدگی کمک کند. طب سوزنی باعث آرامش سیستم عصبی می‌شود و همین امر به جریان خون بیشتر به اندام‌های درونی منجر می‌شود. همچنین تصور می‌شود که طب سوزنی یک تاثیر ضدالتهابی دارد. در ژانویه ۲۰۱۱ توسط بنیاد همیاری کوکران مطالعه‌ای به چاپ رسید که در آن شش تحقیقی موردبررسی قرار گرفت که درباره اثرات طب سوزنی روی دردهای قاعدگی بودند. در این تحقیق‌ها که ۶۷۳ زن حضور داشتند تاثیر طب سوزنی در مقایسه با درمان‌های مرسوم (مانند داروهای ضدالتهابی) یا عدم استفاده از هیچ درمانی مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج این بررسی نشان داد که هم طب سوزنی و هم طب فشاری می‌توانند به تسکین دردهای قاعدگی کمک کنند، اما برای دستیابی به یک نتیجه قطعی به تحقیقات بیشتری نیاز است.

        ماساژ دادن با روغن‌های اسانس‌ را امتحان کنید. در شماره ماه مه ۲۰۱۲ ژورنالObstetrics and Gynecology تحقیقی منتشر شد که بر اساس نتایج آن استفاده از اسانس‌های معطر و ماساژ می‌تواند به تسکین دردهای قاعدگی کمک کند. محققان این تحقیق از ۴۸ زن دارای دردهای قاعدگی و دیگر علائم خواستند که با استفاده از روغن‌های اسانس قسمت تحتانی شکم خود را ماساژ دهند. از این خانم‌ها خواسته شد که از پایان قاعدگی خود تا شروع قاعدگی بعدی از مخلوطی از روغن‌های اسانس رقیق‌شده استفاده کنند. در این تحقیق از روغن‌های اسطوخدوس، روغن گیاه مریم‌گلی و مرزنجوش به نسبت ۲-۱-۱ استفاده شد و این روغن‌ها تا ۳ درصد رقیق شدند و سپس آنها را به یک کرم بی‌بو اضافه کردند. برای به دست آوردن چنین محلولی می‌توانید ۳ میلی‌لیتر از روغن‌های اسانس را به ۹۷ میلی‌لیتر از یک کرم بی‌بو اضافه کنید. خانم‌های شرکت‌کننده در این تحقیق بیان داشتند که استفاده از روغن‌های ضروری باعث کاهش درد آن‌ها شده است. بر اساس گزارش این زنان محققان دریافتند که پس از ماساژ دادن با این روغن‌های اسانس مدت درد این خانم‌ها از 4/2 روز به 8/1 روز کاهش یافت.

        از یک بالشتک گرم استفاده کنید. محققان تاثیر بالشتک گرم را بر دردهای قاعدگی موردبررسی قرار داده‌اند و ظاهرا استفاده از بالشتک گرم در کاهش این دردها موثر است. در حقیقت، در سال ۲۰۰۱ در ژورنال Evidence-Based Nursing تحقیقی منتشر شد که نشان داد استفاده موضعی از گرما همان تاثیر ایبوپروفن را در تسکین دردهای قاعدگی دارد. از داروهای بی نسخه حاوی ایبوپروفن می‌توان به آدویل و موترین اشاره کرد. محققان این تحقیق ۸۴ زن دارای دردهای قاعدگی را به چهار گروه تقسیم کردند. یکی از این گروه‌ها ترکیبی از بالشتک گرم و ایبوپروفن (۲۰۰ میلی‌گرم هر ۶ ساعت) را استفاده کرد. گروه دوم از یک بالشتک بدون گرما و ایبوپروفن استفاده کرد. گروه سوم از بالشتک گرم و یک قرص کاذب استفاده کرد. گروه چهارم که گروه کنترل بود از بالشتک بدون گرما و یک قرص کاذب استفاده کرد. در طول دو روز سه گروه اول در مقایسه با گروه کنترل با کاهش درد چشمگیری مواجه شدند. خانم‌هایی که هم از بالشتک گرم و هم از ایبوپروفن استفاده کردند در مقایسه با گروهی که تنها ایبوپروفن استفاده کرد تفاوت چشمگیری در تسکین درد خود گزارش نکردند؛ اما این گروه به دلیل استفاده از گرما با بهبود سریع‌تر در تسکین درد مواجه شد: خانم‌های این گروه حدود ۹۰ دقیقه پس از شروع آزمایش با تسکین درد مواجه شدند، درحالی‌که خانم‌هایی که تنها از دارو استفاده می‌کردند پس از سه ساعت با تسکین درد خود مواجه شدند. محققان دریافتند که زنانی که هم از بالشتک گرم و هم از ایبوپروفن استفاده می‌کردند در مقایسه با گروه کنترل با تسکین کامل درد خود مواجه شدند. یک بازبینی بررسی‌های پیشین که در ماه مارس ۲۰۱۴ در ژورنال فیزیوتراپی منتشر شد،‌نشان داد استفاده از گرما باعث کاهش چشمگیر درد قاعدگی زنان شده است.

        تولید اندورفین‌ها را افزایش دهید. اندورفین‌ها نه‌تنها باعث تسکین درد می‌شوند، بلکه به بهبود خلق‌وخوی شما نیز کمک می‌کنند. ارگاسم باعث ترشح اندورفین‌ها می‌شود. ورزش نیز باعث تولید اندورفین‌ها می‌شود. شاید در طول دردهای قاعدگی آخرین چیزی که به ذهن شما می‌رسد ورزش باشد، اما ورزش می‌تواند باعث تولید اندورفین‌ها و درنتیجه تسکین درد شود.در شماره ماه مارس ۲۰۱۵ ژورنالFamily Reproductive Health نتایج تحقیقی منتشر شد که بر اساس نتایج آن‌هم ورزش‌های هوازی و هم ورزش‌های کششی باعث تسکین دردهای قاعدگی ۱۰۵ دانش‌آموز دختر شده‌اند.

        میزان منیزیم را در رژیم غذایی خود افزایش دهید. دریافت جذب بیشتر منیزیم از طریق رژیم غذایی می‌تواند به تسکین درد گرفتگی‌ها کمک کند. علاوه بر این، در سال ۲۰۰۱ بنیاد همیاری کاکرین (Cochrane Collaboration) نیز یک بازبینی را منتشر کرد که نشان می‌دهد دریافت منیزیم کافی می‌تواند به تسکین درد کمک کند. منیزیم در غذاهای فراوانی یافت می‌شود و اگر امکان دریافت آن از طریق رژیم غذایی برای شما وجود ندارد از مکمل‌های منیزیم استفاده کنید. منیزیم به تنظیم عملکرد عصبی و عضلانی در حین انجام وظایف روزمره کمک می‌کند. محققانی که در مورد تاثیر منیزیم تحقیقاتی انجام داده‌اند می‌گویند که منیزیم درمان امیدبخشی برای دردهای قاعدگی است؛ اما نمی‌توان به‌طور دقیق بیان کرد که دوز مصرفی منیزیم چقدر باید باشد، چون محققان خود دوزهای مختلفی را موردبررسی قراردادند ولی دوز توصیه‌شده برای زنانی که در سن بارداری هستند حدود

۳۲۰ میلی‌گرم در روز است. حدود۳۰ گرم بادام‌زمینی خشک یا یک فنجان اسفناج جوشانده شده حاوی حدود۸۰ میلی‌گرم منیزیم است. دوز موردنیاز شما بستگی به‌شدت دردهای شما و دیگر عوامل دارد. توصیه می‌شود که برای بهترین دوز مصرفی منیزیم با پزشک خود صحبت کنید.

        به داروهای ضدبارداری خود تکیه کنید. یک بازبینی ۱۰ بررسی که در اکتبر سال ۲۰۰۹ به‌وسیله بنیاد همیاری کاکرین منتشر شد نشان داد که مصرف قرص‌‌های ضدبارداری می‌تواند به تسکین دردهای قاعدگی کمک کند. نویسندگان این بازبینی دریافتند که هیچ تفاوتی از لحاظ کاستن از دردهای ناشی از دردهای قاعدگی میان داروهای ضدبارداری حاوی استروژن کم یا متوسط وجود ندارد؛ اما داروهای ضدبارداری عوارض جانبی نیز دارند که شامل لکه‌بینی، سفتی پستان، حالت تهوع، کاهش میل جنسی و افزایش خطر لخته شدن خون است.

منبع: روزنامه سپید

5 مشکل پوست که عادت ماهانه ایجاد میکند!+راه حل درمان

درمان PMS (سندرم پیش از قاعدگی) چیست؟!

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ