این زایمان ها موجب کشیدگی و پارگی عضلات و غلاف های عضلانی می شود که به ظاهر هم دیده نمی شوند.
در صورتی که قوام عضلات نیز به تدریج کم شود (به عنوان نمونه، به علت بالا رفتن سن یا فقر غذایی)، شلی و افتادگی لگن بیشتر می شود. در این هنگام علایمی مانند اختلال در تخلیه مثانه یا اختلال در دفع مدفوع یا بی اختیاری ادرار هنگام سرفه و احساس فشار و توده داخل واژن پیدا می شود. البته عواملی که فشار داخل شکم را بالا ببرد و باعث شود احشا به داخل لگن فشرده شوند (مانند سرفه های مزمن در بیماری آسم) این مشکل را تشدید می کند.
برخلاف باوری که در میان بعضی افراد رواج دارد مبنی بر اینکه استفاده از توالت ایرانی موجب افتادگی رحم می شود، باید بگویم که استفاده از توالت ایرانی به تنهایی نمی تواند موجب این مشکل شود مگر اینکه از قبل، زایمان های سخت صدماتی به عضلات کف لگن وارد کرده باشند و شخص مشکل یبوست مزمن هم داشته باشد. در این صورت، بالا رفتن فشار داخل شکم و لگن شلی عضلات کف لگن را تشدید خواهد کرد.
جا دارد حالا که در این مورد صحبت کردیم به همه خانم ها توصیه و تاکید کنم برای حفظ سلامت ستون مهره ها و پیشگیری از کمردرد تا آنجا که می توانند از توالت ایرانی استفاده نکنند. همان طور که در دوره بارداری خود را ملزم به استفاده از توالت فرنگی می دانند بقیه زمان ها نیز چنین کنند.
تغییر شیوه زندگی برای بهبود افتادگی رحم می تواند موثر باشد و با رعایت نکته های زیر می توانید به خودتان در مقابل این بیماری کمک کنید:
کاهش وزن در زنان چاقی که دچارافتادگی رحم هستند، توصیه می شود.
از بلند کردن اشیای سنگین یا زور زدن خودداری کنید، زیرا علائم تان را بدتر می کند.
سرفه کردن علائم تان را بدتر می کند. اگر برونشیت مزمن دارید آن را درمان کنید یا اگر سرفه شما به علت سیگار کشیدن است، سیگارتان راترک کنید.
برای پیشگیری با انجام «تمرینات کجل» عضلات کف لگن تان را تقویت کنید. برای انجام این تمرینات عضلات کف لگن تان را به طور مکرر سفت و شل کنید. عضلات کف لگن را انگار که می خواهید جریان ادرار را متوقف کنید، منقبض کنید. برای پنج ثانیه در این حالت بمانید، بعد عضلات را شل کنید و دوباره انقباض عضلات را تکرار کنید. این تمرینات را چندین بار در روز انجام دهید.
منبع: بیتوته