به عنوان یک مادر جوان و کم تجربه یادتان باشد که دوران بارداری فقط غذا خوردن خوب و انجام حرکات ورزشی منظم برای اطمینان از سلامت جنین داخل رحمتان نیست، بلکه ایجاد پیوند عمیق بین مادر باردار و فرزند داخل رحم او در طول دوران بارداری و به اشتراک گذاشتن محبت با او هم چیزی است که باعث می شود این دوران برای مادر و جنین او به یادماندنی تر شود.
برخلاف باور عموم مردم، تغذیه نوزاد با شیر مادر تنها راه برای تقویت پیوند عمیق بین مادر و نوزاد او نیست. در واقع، زنان باردار می توانند قبل از تولد فرزند خود هم ارتباط خوبی با جنین داخل رحمشان برقرار کنند. مطالعه مقاله زیر درمورد پیدا کردن نکاتی برای راهنمایی مادران باردار به منظور ایجاد پیوند عمیق با جنین داخل رحم خود کمک زیادی شما مادران باردار خواهد نمود.
با پیشرفت دوران بارداری، شما هم سعادت مادر شدن را بیشتر از قبل تجربه خواهید کرد. اما، می توانید از آغاز دوران بارداری در بدن خود نیز پیوند محکمی را با جنین داخل رحم خود شروع کرده و خود را از نگرانی های ورود یک موجود جدید به اعضای خانواده رها کنید. در ادامه این مقاله، 5 روش ساده برای ایجاد پیوند عمیق مادر حامله با نوزاد متولد نشده او ارائه شده است. این راهکارها عبارتند از:
1. صحبت کردن مادر باردار با جنین داخل رحم خود:
صحبت کردن با نوزاد متولد نشده خود و لمس کردن او ممکن است برای اکثر مادران باردار کمی عجیب به نظر برسد، اما اثرات انجام این کار بر روی نوزاد و مادر باردار او بسیار شگفت انگیز خواهد بود. نتایج تحقیقات اخیر محققان ثابت کرده است هنگامی که جنین از هفته بیست و سوم دوران بارداری عبور کند، می تواند صداهای داخل و خارج از رحم مادر باردار خود را بشنود. پس، صحبت کردن مادر باردار هم با فرزند داخل رحم خود در طول این مرحله از دوران بارداری می تواند کمک زیادی به آشنایی نوزاد با صدای مادر خود نموده و با اطمینان، دلبستگی طبیعی شدیدی را بین مادر باردار و فرزند او به وجود آورد.
2. ماساژ دادن آرام برآمدگی شکم توسط مادر باردار:
ماساژ دادن آرام شکم توسط خود مادر باردار در طی دوران بارداری، به ویژه در سه ماهه اول این دوران باعث تقویت پیوند عمیق بین او و فرزند داخل رحمش خواهد شد. در واقع، این مادران می توانند با استفاده از یک کرم مرطوب کننده و یا یک روغن سبک به ماساژ دادن شکم خود بپردازند، چون با این کار علاوه بر تسکین دادن حالت کششی پوست شکم مادر باردار، ارتباط نزدیکی را بین او و فرزند داخل رحمش برقرار کرده و به آرامش هر دو نفر آن ها کمک خواهد کرد. پس، می توان ادعا کرد که ماساژ دادن آرام برآمدگی شکم توسط خود مادر حامله اثرات مثبت زیادی را در طول دوران بارداری او و بعد از زایمان خواهد داشت.
3. تمرین ورزش یوگا در دوران بارداری:
شما مادر باردار می توانید پس از گذشتن از هفته چهاردهم از دوران بارداری خود در کلاس های یوگا ثبت نام کنید. به خاطر داشته باشید که انجام حرکات ورزشی یوگا در دوران بارداری کمک زیادی به آماده شدن بدن مادران باردار جهت انجام زایمان طبیعی راحت خواهد کرد. در واقع، مادران باردار می توانند با انجام حالت های مختلف ورزش یوگا و تمرین تکنیک های تنفسی که در طول انجام روند زایمان طبیعی لازم است، با اعتماد به نفس بالاتری به سمت روزهای پایانی دوران بارداری خود بروند.
برای این که بهره بیشتری از اثرات این نوع ورزش در دوران بارداری خود ببرید، باید بدانید که یوگای قبل از تولد نوزاد چیست؟ برای پاسخ به این سوال، باید همواره به خاطر بسپارید که نوعی از ورزش یوگا برای دوران بارداری وجود دارد که کمک می کند تا ذهن و بدن مادر باردار آرام گرفته و استرس این دوران هم در ذهن او کم شود.
4. نگه داشتن برگه اسکن و یا سونوگرافی جنین توسط مادر باردار:
اکثر مادران باردار به انجام اسکن در دوران بارداری خود به منظور پیگیری سلامت و رشد فرزند داخل رحمشان نیاز خواهند داشت. به خاطر داشته باشید که یک راه خوب برای تقویت پیوند عمیق بین شما و جنین داخل رحمتان این است که یک کپی از گزارش اسکن فرزندتان را در جایی نصب کنید که بتوانید در اغلب مواقع آن را ببیند. در واقع، شما با این کار با فرزند در حال رشد خود ارتباط برقرار کرده و با دیدن هر روزه نتیجه اسکن، تشویق شده و پیوند عمیق تری را بین خود و فرزندتان به وجود می آورید.
5. حمام کردن طولانی مدت مادر باردار:
استفاده طولانی مدت از حمام آب گرم، یک راهکار خوب برای جلب توجه مادر و جنین داخل رحم او بوده و برای اختصاص دادن زمان با کیفیت به منظور برقراری ارتباط عمیق بین جنین و مادر باردار او بهترین گزینه به شمار می رود. به خاطر داشته باشید که اگر شما به عنوان یک مادر حامله به سه ماهه دوم از دوران بارداری خود وارد شده اید، ممکن است احساس کنید که در بیشتر مواقع فرزندتان به شکم شما لگد می زند. در واقع، لازم است بدانید که او این کار را زمانی انجام می دهد که احساس “تنهایی” کند. پس، برای این که فرزند داخل رحمتان احساس شکست خوردگی نکند، بهتر است در چنین مواردی توجه بیشتری به او داشته باشید.
در نهایت، می توان ادعا کرد که هر چه پیوند بین مادر حامله و فرزند داخل رحم او بیشتر باشد، حالت ضربه و لگد زدن جنین به دیواره شکم مادر هم کاهش خواهد یافت. فقط، به عنوان یک مادر باردار به یاد داشته باشید که پیوند میان مادر و نوزاد در دوران قبل از تولد بی بها است و اثرات آن در طول تمام عمر، بر روی جنین باقی می ماند. یادتان باشد دوران بارداری به زودی به پایان می رسد و ارزش محبت کردن شما نسبت به فرزندتان با آغوش گرفتن او کم خواهد شد، چون بعد از تولد افراد زیادی مانند پدر، خواهر، برادر و سایر اعضای فامیل در اطراف او هستند، که تلاش می کنند پیوند خوبی با نوزاد برقرار نمایند.
منبع : بیتوته