تحقیقات نشان میدهد فعالیتهای ورزشی متوسط تا شدید مانند پیادهروی سریع و دوی آهسته، باعث تقویت حافظه در افرادی میشود که از سرطان پستان جان سالم به در بردهاند. در واقع فعالیتهای فیزیکی باعث کاهش استرس شده و به لحاظ فیزیولوژیکی تأثیر بهسزایی بر روی خانمها دارد.
مشکلات حافظه اغلب با افرادی که از سرطان جان سالم به در میبرند و استرس زیادی تحمل میکنند ارتباط نزدیکی دارد و صرفا مختص شیمیدرمانی یا پرتودرمانی نیست. یکی از محققان این تحقیق میگوید: یافتههای ما نشان میدهد که مشکلات حافظه از این دست به نوعی به شکل احساسی با این مسئله مرتبط است. در واقع این زنان اغلب زنانی هستند که سرشار از ترس، استرس و خستگی بوده و اعتماد بنفس پائینی دارند که این به لحاظ ذهنی بسیار برایشان آزادهنده خواهد بود و میتواند مسبب بروز مشکلات حافظه باشد.»
محققان روی مقوله حافظه و ورزش در دو دسته از افرادی که از سرطان پستان جان سالم به در برده بودند تحقیقاتی انجام دادند – یک تحقیق مربوط به اطلاعاتی خوداظهاری ۱۴۷۷ زن بود و دیگری اطلاعات مربوط به دستگاه شتابسنج ۳۶۲ زن. یافتهها نشان از ارتباط کارکرد حافظه با فعالیت بالاتر فیزیکی بود که در هر دو گروه منسجم گزارش شد.
در این تحقیق، فعالیت فیزیکی بیشتر با میزان اعتماد به نفس بالاتر، و حس افسردگی و خستگی کمتر مرتبط بوده که همه اینها ارتباط نزدیکی با کاهش اختلال در کارکرد حافظه داشت. افرادی که از سرطان جان سالم به در میبرند و میزان فعالیت فیزیکی آنها طیف متوسط تا زیادی دارد، اغلب کمتر از دیگران دچار مشکلات حافظه میشوند.
منبع: healthywomen
راهی برای تقویت حافظه پس از درمان سرطان سینه
مهرناز زاوه
مشکلات حافظه اغلب با افرادی که از سرطان جان سالم به در میبرند و استرس زیادی تحمل میکنند ارتباط نزدیکی دارد و صرفا مختص شیمیدرمانی یا پرتودرمانی نیست.
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟