به گزارش مدیکال نیوز، یبوست یکی از مهمترین علایم سندرم متابولیک و بیماری های مربوط به دستگاه گوارش است. آمار ملی اطلاعات بیماری های گوارشی، کمتر از سه بار اجابت مزاج در هفته را یبوست تعریف می کند.
یبوست یکی از بزرگترین مشکلات زنان باردار، افراد بالای 65 سال و بیمارانی است که تحت شیمی درمانی قرار دارند. در ادامه چند راهکار موثر برای رفع یبوست پیشنهاد شده است.
– نان روگن (چاودار)
یک مطالعه جدید منتشر شده در نشریه Nutrition نشان می دهد که نان چاودار یکی از مهمترین مواد غذایی رفع کننده یبوست است. نان چاودار در مقایسه با نان گندم سبب افزایش تحرک روده و رفع یبوست می شود. سعی کنید نان چاودار کامل تهیه کنید؛ چراکه که در هر 100 گرم، 12.3 گرم فیبر دارد.
–بذر کتان
بذرکتان به همراه صبحانه توصیه شده است و علاوه بر اینکه ملین است، حاوی مقادیر بالای فیبر، اسیدهای چرب امگا 3 و مواد معدنی از جمله منیزیم است که به درمان یبوست کمک می کند.
–مواد عذایی حاوی باکتری های پروبیوتیک
باکتری های پروبیوتیک یکی از مهمترین عوامل سلامت روده و رفع یبوست هستند. ماست حاوی بیشترین میزان باکتری های پروبیوتیک است.
–نوشیدن آب
مطالعات نشان می دهد موثرترین روش برای درمان یبوست، نوشیدن حداقل هشت لیوان آب در روز است.
–موز رسیده
موز رسیده حاوی نوعی فیبر به نام پکتین است که یبوست را درمان می کند. موز نرسیده و سبز رنگ عملکرد معکوس دارد و سبب یبوست می شود.
–کیوی
مصرف دو عدد کیوی در روز به درمان یبوست کمک می کند.
برخی دیگر از مواد غذایی رفع یبوست عبارتند از:
–آلو
–سبوس گندم
–شاه توت
–انواع غلات
–انواع آجیل
–گلابی
–انواع توت
–روغن زیتون
–کلم بروکلی
منبع: ایرنا