منیره امینیان, کارشناس مسئول تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان اظهار کرد: حدود 90 درصد مبتلایان به دیابت نوع 2 چاق هستند، لذا رژیم غذایی مناسب در کنار تحرک بدنی مداوم، موثرترین شیوه کنترل آن است.
وی با اشاره به اینکه تحقیقات نشان داده است کاهش 5 درصدی وزن هم میتواند در کنترل دیابت بسیار موثر باشد، گفت: تنظیم غذاهای روزانه در 6 وعده منظم، به تنظیم قند خون کمک شایانی میکند.
در یک رژیم غدایی صحیح باید بین مصرف غذا و نیاز هر فرد تناسب وجود داشته باشد
میزان مصرف موادغذایی هر فرد با توجه به:
-
سن
-
جنس
-
فعالیت بدنی
-
وضعیت سلامت
-
بیماری
تعیین میشود تا از لحاظ وضعیت توده بدنی در وضعیت طبیعی قرار گیرد.
در انتخاب مواد غذایی نیز باید تعادل و تنوع در نظر گرفته شود
مصرف بیش از نیاز موادغذایی که کالری بالا و ارزش غذایی ویتامین، املاح، پروتئین و فیبر بسیار کمی دارند، باعث افزایش وزن شده و زمینه را برای بروز دیابت مهیا میکنند.
به طور کلی قندها و چربیها که موادی انرژیزا هستند، در صورتی که بیش از میزان مورد نیاز مصرف شوند، باعث اضافه وزن و چاقی میشوند
از طرفی مصرف زیاد قندهای ساده با تحریک ترشح انسولین موجب افت قند خون میشود، لذا تمایل به مصرف قندهای ساده و دریافت بیش از نیاز انرژی، بیشتر میشود و این در بروز دیابت و سایر بیماریهای متابولیک موثر است.
متاسفانه امروزه شاهد افزایش روز افزون مصرف قند و محصولات شیرین هستیم
بتدریج که ذائقه مردم به غذاهای شیرین عادت میکند، صنایع غذایی نیز به سمت تولید محصولات شیرینتری روی میآورند و این سیکل معیوب پیوسته در حال چرخش است.
منبع: سیمرغ
مقدار مجاز مصرف شکر و شیرینی چقدر است؟