نادیده گرفتن عادات زندگی سالم در ۳۰ سالگی میتواند منجر به داشتن زندگی به مراتب ناسالمتر در ۴۰ سالگی به بعد شود. برای بسیاری از خانمها، رسیدن ۳۰ سالگی آغاز دوران بزرگسالی واقعی است. ممکن است به تازگی یک کار جدید را شروع کرده باشید یا وارد یک رابطه شده و تشکیل خانواده داده باشید! احساس بسیار خوب و خوشایندی نسبت به خود دارید و اینکه بیاحتیاطی و بیتوجهیهایی که در ۲۰ سالگی نسبت به سلامت خود داشتید، چندان باعث بروز عوارض ناخوشایند در مورد سلامت شما نشده است.
به عبارت دیگر، همه آن عادتهای سالمی که نادیدهشان میگیرید، میتوانند بستر یک زندگی ناسالمتر را برای دوران بعد از ۴۰ سالگی آماده و فراهم کنند. در این مطلب میخواهیم ۶ مورد از بزرگترین اشتباهات سلامتی خانمها در ۳۰ سالگی را بازگو کنیم:
۱. به فکر تودههای عضلانی خود نیستید!
انجام ورزشهای هوازی بهترین و تنها کاری است که باعث سلامتی قلب و عروق میشود. برخی تحقیقات نشان میدهد که ورزشهای هوازی میتوانند خطر ابتلا به آلزایمر و برخی سرطانها را هم کاهش دهند. خانمها در ۳۰ سالگی باید زمانی را به ورزشهای قدرتی اختصاص دهند.
۲. کاهش سرعت سوخت و ساز بدن را نادیده میگیرید!
ورزش و تمرینات قدرتی باعث کالریسوزی میشوند. این امر به نوبه خود با افزایش سوخت و ساز بدن همراه است. به نظر میرسد که با بالا رفتن سن، سرعت سوخت و ساز بدن بنا به دلایلی از جمله عوامل ژنتیکی، هورمونها، رژیم غذایی و غیره کاهش مییابد. به علاوه، بعد از ۳۰ سالگی میزان چربی بدن به طور تدریجی افزایش مییابد. با اینکه کاهش سرعت سوخت و ساز بدن در ۳۰ سالگی مسئله چندان بغرنجی نیست، ولی اگر رسیدگیهای لازم را انجام ندهید، ازدیاد چربی و اثرات مخرب آن تا ۲ برابر افزایش مییابد.
۳. در زمان اشتباهی باردار میشوید!
سن یک عامل مهم در امر باروری است. با بالا رفتن سن، کاهش تدریجی قدرت باروری در خانمها رخ میدهد. به طور کلی، خانمها کاهش قدرت باروریشان را خیلی جدی نمیگیرند و فکر میکنند زمان زیادی برای بچهدار شدن دارند. ولی واقعیت این است که اوج باروری در خانمها در سنین ۲۰ سالگی است. وقتی خانمی به ۳۰ سالگی میرسد، ممکن است برای باردار شدن تلاش زیادی کند اما موفق نشود.
۴. برای رفتن به دکتر و چکآپ وقت نمیگذارید!
میدانیم که سرتان شلوغ است. میدانیم که برای کارهای روزمره خود وقت کم میآورید، ولی باید زمانی را برای چکآپ تنظیم کنید که بیماریهای خاموشی مانند فشار خون و کلسترول را تحت کنترل بگیرید.
در بهترین حالت، خانمها باید چکآپ را از ۲۰ سالگی به بعد شروع کنند، ولی اگر میزان کلسترول خود را تا الان نمیدانید، زمانی را به انجام آزمایشهای غربالگری کلسترول که شامل کلسترول کل، سطح الدیال (کلسترول بد)، اچدیال (کلسترول خوب) و تری گلیسیرید میشود، اختصاص دهید. صرف نظر از سن و سال، تست غربالگری فشار خون باید هر ۱ یا ۲ سال یکبار انجام شود.
۵. با پوستتان طوری برخورد میکنید که انگار هنوز نوجوان هستید!
جوشهای دوران بزرگسالی یکی از عوارضی است که خانمها در ۳۰ سالگی با آن دست و پنجه نرم میکنند. عواملی مانند وراثت و هورمونها در این امر دخیل هستند. بزرگترین اشتباهی که خانمها در ۳۰ سالگی خود مرتکب میشوند، استفاده از مواد شیمیایی است که برای پوست نوجوانان ساخته شده است. در این سنین، استفاده از پاککنندههای ملایم پوست یا روغنهای طبیعی توصیه میشود.
کرمهای رتینویید یا لوسیونها گزینههای خوبی هستند. این محصولات به کاهش و درمان جوشها کمک کرده و باعث کاهش چین و چروک صورت میشوند. اگر از کرمها نتیجه نگرفتید، به یک متخصص پوست مراجعه کنید تا یک برنامه درمانی خوب برایتان تنظیم کند.
۶. اهل دود و دم هستید!
سیگار کشیدن در بسیاری از جوامع امر قابل قبولی نیست، ولی برخی خانمها بنا به دلایلی از جمله کاهش استرس و کاهش وزن، سیگار میکشند. البته خانمها به اندازه آقایان به سیگار کشیدن گرایش ندارند. بر اساس آمار انجمن سرطان آمریکا، حدود ۱۸ درصد از خانمهای ۲۵ تا ۴۴ سال، از دخانیات استفاده میکنند.
استعمال دخانیات تاثیرات مخربی بر سلامت جنین دارد. حتی اگر فعلا قصد باردار شدن نداشته باشید. مطالعات منتشر شده در مجلهی «لانست» که روی یک میلیون خانم انجام شده است، نشان میدهد که ترک سیگار قبل از ۴۰ سالگی از ۹۰ درصد از موارد مرگومیر ناشی از استعمال دخانیات جلوگیری میکند. پس اگر هنوز سیگار میکشید، از همین الان آن را ترک کنید. برنامهها و داروهای فراوانی برای ترک سیگار وجود دارد که باید آنها را تحت نظر پزشک مصرف کنید.
منبع: msn
در ۳۰، ۴۰ و ۵۰ سالگی برای پوستتان چه اتفاقاتی میافتد