دکتر علی بخشی، با اشاره به وجود دو نوع بیماری هموفیلی، گفت: نوع A این بیماری که ۸۰ درصد مبتلایان را شامل میشود، ناشی از نبود فاکتور هشت در این بیماران است.
وی افزود: نوع B این بیماری هم به دنبال نبود فاکتور ۹ به وجود میآید که درصد کمی از مبتلایان را شامل میشود. به دلیل نبود این فاکتورهای انعقادی خون، در صورت جراحت و آسیب و خونریزی، خون بیماران هموفیلی منعقد نمیشود.
وی هموفیلی را بیماری ارثی و وابسته به کروموزوم X مغلوب عنوان کرد وافزود: ژنهای این بیماری بر روی کروموزم X قرار دارد و به همین علت این بیماری عمدتا در پسران بروز کرده و در دختران به دلیل وجود کروموزم X دیگر، نهفته است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر از هر ۵۰۰۰ نوزاد پسر، یک نوزاد با بیماری هموفیلی به دنیا میآید که این بیماری را از مادر ناقل خود به ارث برده است.
این متخصص ژنتیک افزود: در همین راستا تاکید ما این است که در خانوادهای که نوزاد هموفیلی در آن متولد میشود، باید دختران خانواده نسبت به ناقل بودن این بیماری مورد بررسی قرار گیرند.
بخشی با بیان اینکه بیماری هموفیلی به راحتی قبل از تولد قابل تشخیص است، گفت: به راحتی میتوان با انجام آزمایش بیماری هموفیلی را در جنین تشخیص داد.
منبع: ایسنا