به گزارش سلامت نیوز به نقل از سایت دکتر کرمانی، محققان سطح ویتامین D و همچنین ویتامین D زیستی – یک نوع از ویتامین که در جریان خون است – را در 3.489 بیمار مورد آزمایش قرار دادند.
آنها متوجه شدند افرادی که ویتامین D کلی و زیستیشان پایین تر از 20 نانوگرام در هر میلی لیتر است – سطح ایده آل 30 الی 50 نانوگرام در هر میلی لیتر است – حدود 20 درصد بیشتر در خطر مشکلات قلبی اساسی از جمله حمله قلبی، نارسایی قلبی، سکته مغزی، و حتی مرگ زودرس قرار دارند.
به نظر می آید مقدار مناسب ویتامین D از قلب محافظت می کند چون می تواند باعث کاهش التهاب و کاهش قند خون شود.
با اینکه این تحقیقات روی افراد 52 تا 76 سال صورت گرفت یافته ها همچنان برای افراد جوان تر نیز اهمیت دارد. دلیلش هم این است که تاثیر ویتامین D پایین ممکن است انباشته شود: اگر سطح پایین ویتامین در طول زمان ثابت باقی بماند، ممکن است خطر مشکلات قلبی تان افزایش پیدا کند.
با این حال تحقیقات قادر نبود که ثابت کند سطح پایین ویتامین D باعث بروز بیماری قلبی می شود.
ممکن است شاخصی دیگر – برای مثال ورزش در خارج از خانه – بتواند روی بالا رفتن سطح ویتامین D و کاهش خطرات قلبی تاثیر داشته باشد.
فکر خوبی است که از پزشکتان بخواهید یک آزمایش ویتامین D روی شما انجام دهد. حتی اگر کمبود ویتامین D هم نداشته باشید، می تواند سطوح پایه را به دست دکترتان دهد تا بتواند از آنها برای نظارت روی سلامتتان استفاده نماید.
با اینکه این تحقیقات هم ویتامین D کلی و هم زیستی را مورد بررسی قرار داده بود برای شما تست ویتامین D کلی می تواند کافی باشد. تست ویتامین D زیستی هم گران است و هم پیچیده
اگر سطح ویتامین D شما به زیر 30 نانوگرام در هر میلی لیتر رسید، باید آن را کمبود به حساب بیاورید. با پزشک خود درباره اینکه از چه روش هایی برای جذب ویتامین D باید استفاده کنید مشورت نمایید، این راه ها می توانند شامل رفتن زیر نور خورشید – به مدت 15 دقیقه روزانه برای افرادی که پوست روشن دارند و بیشتر برای کسانی که پوستشان تیره تر است – و خوردن غذاهایی مانند ماهی های پرچرب، زرده تخم مرغ یا قرص مکمل باشد.
بحث بر سر اینکه روزانه باید چه مقدار ویتامین D مصرف کنید زیاد است، موسسه ملی بهداشت این مقدار را 600 IU توصیه کرده، اما انجمن غدد درون ریز بیش از 1.500 تا 2.000 IU را در طول روز توصیه کرده است.
درباره مقدار مورد نیازتان در طول روز بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.
منبع: سلامت نیوز
عوارض باورنکردنی کمبود ویتامین D+مهمترین منابع این ویتامین