مکیدن پستانک روش خوبی برای به خواب رفتن نوزاد است. پستانک میتواند خطر ابتلای نوزاد به سندرم مرگ ناگهانی(SIDS) را کاهش دهد. پزشکان توصیه میکنند در تولد یک سالگی پستانک را از نوزاد بگیرید تا آسیبی به دندانهایش وارد نشود. به علاوه، هر قدر نوزاد بیشتر پستانک بخورد، وابستگی بیشتری به آن پیدا خواهد کرد. ترک این وابستگی در سنین بالاتر به مراتب دشوارتر است.
اگر نوزاد شما بیش از ۱۲ ماه است که پستانک میخورد، ممکن است فکر کنید جدا کردن او از پستانک محبوبش کار دشواری است. اما روشهای زیادی برای این کار وجود دارد که در ادامه به آنها میپردازیم.
قاطع عمل کنید
گاهی اوقات کشیدن پستانک از دهان نوزاد و پس ندادن آن تا یک مدت معلوم باعث میشود که نوزاد از خوردن پستانک صرفنظر کند. اما باید خود را برای دیدن گریه و زاری نوزاد آماده کنید. با این حال او خواهد توانست در عرض چند روز به آرامش قبلیاش دست پیدا کند. رمز موفقیت در این کار این است که از تصمیمتان برنگردید. برای این کار، باید تمام پستانکهایی را که در خانه دارید دور بریزید تا وسوسه نشوید.
یک جایگزین خوب به نوزاد بدهید
جدا شدن از پستانک برای یک نوزاد نوپا که آرامش خود را در خوردن آن میبیند، کار دشواری است؛ بنابراین بهتر است تا مدتی از شیشههای شیر پستانکدار استفاده کنید. متخصصان اطفال توصیه میکنند که پستانک موجود در روی شیشه شیر باید نرم و لاستیکی باشد تا مانع از رشد متعادل عضلات صورت نشود و در طولانی مدت باعث ابتلای نوزاد به عفونت گوش نشود.
با طمأنینه عمل کنید
اگر فکر میکنید برای جدا کردن نوزاد از پستانک هنوز زود است، بهتر است با طمأنینه عمل کنید. مکیدن پستانک برای نوزاد یک عادت آرامشبخش است. پستانک به نوزاد کمک میکند که راحتتر به خواب برود. هر گونه عجله در جدا کردن نوزاد از پستانک ممکن است باعث بروز مشکلات خواب از جمله کابوسهای شبانه و اختلالات مزمن شود. جدا کردن نوزاد از پستانک باعث میشود که او به خوردن انگشتانش رو بیاورد. کاری که چندان ایدهآل به نظر نمیرسد و ممکن است باعث بروز مشکلات دهان در نوزاد شده و رشد دندانهای او را به خطر بیاندازد. همچنین، خطر ابتلا به سایر بیماریها را نیز افزایش میدهد، چون کودک دائما دست کثیفش را درون دهانش میگذارد.
اگر نوزادتان حین جدا شدن از پستانک بیقراری میکند، بهتر است کمیبا طمأنینه بیشتر عمل کنید. سعی کنید از یک رویکرد تدریجی برای خداحافظی با پستانک استفاده کنید. اگر کودک دوست دارد در طول روز پستانک بخورد، به او بگویید فقط اجازه دارد هنگام خواب پستانک بخورد. و به تدریج، خوردن پستانک قبل از خواب را هم ممنوع کنید و نگذارید دیگر پستانک بخورد. باید بدانید که همه نوزادان دیر یا زود باید از پستانک گرفته شوند. شما میتوانید یک زمان مشخص مثل روز تولد را برای ترک پستانک تعیین کنید و به کودک بگویید که از آن روز به بعد دیگر خبری از پستانک نخواهد بود.
انتظار نداشته باشید که دوره جدا شدن از پستانک یک دوره آسان باشد.هرگز آمادگی کودک را برای ترک پستانک زیر سوال نبرید و سنش را به رخ او نکشید. هیچوقت نگویید که بچههای هم سن او پستانک را کنار گذاشتهاند. هر کودکی سرعت رشد مخصوص به خود را دارد. بهتر است در دومین سال زندگی نوزاد، او را از پستانک جدا کنید، اما اگر این بازه زمانی کمی بیشتر طول کشید، نگران نباشید.
منبع: parenting
مزایا و معایب استفاده از پستانک هنگام تغذیه با شیر مادر