زنان دردهای ناحیه لگن را جدی بگیرند

a.mahammadi
یک متخصص زنان و زایمان گفت: عوامل مختلفی منجر به ایجاد درد در ناحیه لگن می‌شود که شایع‌ترین آن عفونت‌های حاد، اختلالات تخمدان و عوارض حاملگی است

علل ایجاد دردهای لگنی در زنان:

1- “آندومتریوز” یکی از عوامل ایجاد درد در ناحیه لگن است که در آن لایه داخلی رحم بیرون از محل اصلی خود تشکیل می‌شود. رایج‌ترین محل پدید آمدن آندومتریوز، لگن است. همچنین علاوه بر ایجاد درد در دوران عادت ماهانه، دردهای لگنی حتی در دوران غیر از عادات ماهیانه در این زنان وجود دارد.

آندومتریوز: به معنی وجود غدد آندومتریال و استرومای رحم در بیرون از آندومتر و عضله رحم است. لگن شایعترین محل آندومتریوز است. در این بیماری بافت اندومتر (مخاط رحم) پرکار در بیرون از محل اصلی (رحم) پایه ریزی می‌شود. این بافت در تمام بافت‌های بدن به جز طحال می‌شود به‌وجود آید، ولی رایج‌ترین محل پدیدآمدن آن و در ۵۰درصد موارد، لگن است که در این قسمت، تخمدان‌ها (در نزدیک ۴۰ درصد موارد) بیش از دیگر اندام‌ها گرفتار اندومتریوز می‌شوند. بنابراین همزمان با ماهانگی خانم‌ها این نقاط خونریزی می‌کنند که در نتیجه دشواری‌های فراوانی برای فرد به‌وجود می‌آید. رایج‌ترین آنها درد موقع پریود ماهانه یا نازایی و دردهای مزمن لگنی می‌باشد.
2–  زخم‌ها در دهانه رحم در صورتی که مدت زمان طولانی در بدن مانده باشد، در ایجاد دردهای لگنی و کمر درد نقش دارد.

یکی از عوارض شایع آندومتریوز، نازایی است، اضافه کرد: درمان این بیماری با توجه به شدت درد، متفاوت است. در زمینه درمان کیست‌های تخمدانی نیز  اگر اندازه کیست‌ها کوچک باشد، با دارو بهبود می‌یابند، اما در کیست‌های بزرگ‌تر از هشت سانتی‌متر نیاز به جراحی است.
در صورتی که علت درد در لگن بیمار، آندومتریوز یا مقاربت باشد، درمان دارویی تجویز می‌شود و در صورتی که علت درد، عفونت‌ها و آبسه باشد، لازم است لوله رحمی و رحم خارج شود.
3-  در مواردی که بیمار به علت عمل جراحی، دچار چسبندگی رحم شده است نیز احساس درد در ناحیه لگن ایجاد می‌شود.

منبع: سیمرغ

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ