چرا باید به حسی که می‌گوید قرار است مریض شوید، اعتماد کنید؟

مهرناز زاوه
تحقیقات نشان می‌دهد که سلامت خوداظهاری – این‌که خودتان نسبت به سلامتتان چه فکر می‌کنید – می‌تواند به شکل قابل اعتمادی این مسئله را پیش‌بینی کند که قرار است بیمار شوید، مثل پیش‌بینی سلامت طولانی‌مدت فرد و خطر مرگ.

علیرغم این‌که هیچ نشانه یا علائم خاصی از بیماری ندارید، حس می‌کنید حالتان خوش نیست و انگار یک جای کار می‌لنگد. بعد از مراجعه به پزشک و انجام آزمایش خون مشخص می‌شود که چیزی نیست. قاعدتا باید در این وضعیت آرام باشید اما باز مطمئن نیستید که حالتان خوب باشد.
متخصصان می‌گویند که دلیلی وجود ندارد که به سادگی نسبت به این حدس عیب‌جویانه خود، بی‌خیال نباشید. تحقیقات نشان می‌دهد که سلامت خوداظهاری – این‌که خودتان نسبت به سلامتتان چه فکر می‌کنید – می‌تواند به شکل قابل اعتمادی این مسئله را پیش‌بینی کند که قرار است بیمار شوید، مثل پیش‌بینی سلامت طولانی‌مدت فرد و خطر مرگ.
با این حال، از آنجایی که درک این مسئله کمی دشوار است که بتوان فهمید چگونه احساسی مبهم و گنگ می‌تواند بیان‌گر نگرانی درباره سلامتی بوده و بیماری حادتری را در آینده پیش‌بینی کند، اما این مسئله اغلب نادیده گرفته می‌شود. در ارتباط با یافتن شواهدی به منظور اثبات بهتر این ارتباط، محققان دریافتند که خوداظهاری نامناسب و نادرست نسبت به وضعیت سلامت با سطوح بالاتری از فعالیت مجدد ‌ویروس‌های هرپس نهفته (مثل تب‌خال) و التهاب مرتبط است. این مسئله اهمیت فراوانی دارد؛ چرا که میزان بالاتری از التهاب می‌تواند با بیماری‌های دیگری مرتبط باشد؛ از بیماری قلبی گرفته تا سکته مغزی و آلزایمر.
در شرایطی که محققان به طور ویژه میزان فعالیت ‌ویروس هرپس را مورد سنجش قرار می‌دادند، دریافتند که با توجه به میزان زمان آزمایش برای این موضوع و بروز التهاب و دشواری‌های کار، احتمال کمی وجود دارد که پزشک اولیه این بیماری‌ها را چک کند. حتی متخصصان هم به این مسئله اشاره نداشتند که پزشکان باید تست‌های بیشتری در این ارتباط در قالب اهمیت این وضعیت و نگرانی‌های موجود و خطرات احتمالی موجود تجویز کنند. باید گفت که این وضعیت بیشتر درباره بروز یک پیوند بین استفاده از مزایای پیشرفت در پزشکی مدرن و توجه به این مسئله است که بدن ما سعی می‌کند با چه چیزی ارتباط برقرار کند. یکی از متخصصان در پایان گفت: «برای پیشرفت بهتر وضعیت‌تان، از تکنولوژی بهره‌مند شوید و به حدس و گمان خود اعتماد کنید. اگر علائم هشدار‌دهنده‌ای را دیدید، اگر دیدید علائم بیماری است، اگر حس آزاردهنده‌ای بوده یا یک رؤیا، در واقع باید گفت که این تکنولوژی تصویرپردازی بدن است که به شما می‌گوید یک چیزی را باید در بدن چک کنید.»
منبع: msn


چگونه از تشخیص نادرست بیماری‌ها در امان باشیم

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ