اخیرا سازمان دارو و غذای آمریکا، حدود ۱۰۷۵ مورد از عفونتهای ناشی از لنزهای تماسی را گزارش داده که منجر به زخم و یا التهاب قرنیه شده است. زخم قرنیه به خاطر نوعی عفونت باکتریایی ایجاد میشود که به قرنیه هجوم میبرد و اغلب به خاطر کثیفی لنز تماسی رخ میدهد. از طرفی التهاب قرنیه زمانی رخ میدهد که بافتهای تمیز جلوی قرنیه دچار التهاب شده که آن هم میتواند به خاطر کثیفی لنز رخ دهد.
اگر لنزهای تماسی بر اساس دستورالعملهای مربوطه استفاده و مراقبت شوند، میتوانند باعث ترمیم بینایی شوند. با این حال، نحوه قرار دادن غلط آن و مراقبت نادرست از این لنزها میتواند منجر به عفونتهای چشمی شده که در برخی موارد به آسیبهای جدی و طولانیمدت منتهی میشود. در اینجا به نکات مهمی برای پیشگیری از بروز چنین مشکلی میپردازیم.
۱.هرگز این لنزها را برای مدت طولانی در چشم نگذارید، مگر آنکه لنزهای ممتد چشمی برایتان تجویز شده باشد که میتوانید طول شب و بیش از هفت ساعت بدون برداشتن از آن استفاده کنید.
۲.هرگز این لنزها را با آب نشویید. متخصصان میگویند این لنزها آب را به خود جذب کرده و به خاطر مواد زائد و موجودات ریز موجود در آب متورم میشود و گاهی میتواند شکل کلی لنز را تغییر دهد. بنابراین بهتر است پیش از شنا کردن یا دوش گرفتن این لنزها را بردارید.
۳.وقتی لنزی را با انگشت تمیز خود برمیدارید، پیش از آنکه بخواهید آن را در جای مخصوصش برای تمیز ماندن در طول شب قرار دهید، کمی صبر کنید و با محلول مخصوص، آن را مالیده یا ماساژ دهید.
۴.سعی کنید به طور مرتب لنزهایتان را عوض کنید، حداقل هر ۳ ماه یکبار. این کار باعث کاهش خطر شکلگیری باکتری و بروز عفونت خواهد شد.
۵.مصرف سیگار را قطع کرده و ترجیحا از لنزهای رنگی استفاده نکنید. تحقیقات نشان میدهد افراد سیگاری که از لنزهای تماسی استفاده میکنند، میزان بروز نتایج مضر ناشی از لنزهای تماسی در آنها نسبت به افراد غیرسیگاری بیشتر است.
منبع: medicaldaily
چگونه از لنزهای تماسی مراقبت کنیم؟
مهرناز زاوه
اخیرا سازمان دارو و غذای آمریکا، حدود ۱۰۷۵ مورد از عفونتهای ناشی از لنزهای تماسی را گزارش داده که منجر به زخم و یا التهاب قرنیه شده است.
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟