طی این تحقیق محققان ژنی را کشف کردند که تحت کنترل نوعی ویتامین A به نام اسید رتینوئیک بوده است. این یافتهها مبنایی برای آزمایش درمان با اسید رتینوئیک و قابلیت آن برای مهار سلولهای بنیادی سرطان پروستات و تغییر آنها به سلولهایی خاص ایجاد میکند. در واقع این فرآیند میتواند این سلولها را بکشد و یا میزان آسیبپذیری آنها را نسبت به شیمیدرمانی افزایش دهد.
روش ATRA (رتینوئیک اسید درمانی تمام ترانس) به طور موفقیتآمیزی در بیمارانی که سرطان خون حاد داشتند مورد استفاده قرار گرفته و توانسته آمار زنده ماندن را از ۰ به ۸۰ درصد برساند. سالانه حدود ۴۰۰۰۰ نفر در بریتانیا دچار سرطان پروستات میشوند و حدود ۱۰۰۰۰ نفر هم به خاطر آن جان خود را از دست میدهند.
میزان کم ویتامین A در خون همواره با سرطان پروستات مرتبط بوده است، اما چرایی این قضیه هنوز به طور کامل مشخص نیست. این تحقیق توانست ارتباط بیولوژیکی میان وضعیت گیرندههای رتینوئیک و الگوهای آزمایشگاهی سرطان پروتستات را مشخص کند. محققان این مسئله را کشف کردند که ترنسگلوتامیناز پروستات، که یکی از ژنهای بسیار ویژه پروستات است، توسط اسید رتینوئیک سیگنالدهنده این مجرا کنترل میشود.
زمانی که رتینوئیک اسید وارد یک سلول سرطانی پروستات میشود، به یکی از سه گیرنده موجود در هسته سلول میچسبد. این پیوند منجر به یک سری اتفاقات مولکولی داخل هسته میشود که در نهایت به خاموش یا روشن شدن ژن TGP میانجامد. محققان ثابت کردهاند که وضعیت مشابه را میتوان برای تعدادی از ژنهای دیگر به کار برد. تمام این ژنها به سلول این پیغام را میدهند که چطور رفتار کند و چطور تقسیم شود.
تا پیش از این از رتینوئیک اسید در سطوح سمی استفاده میشد. در آینده محققان باید این مسئله را شناسایی کنند و یاد بگیرند که از دوزهای پایین رتینوئیک اسید که قدرت زیادی دارد برای تغییر ترکیبات سلولی که به سادگی تحت تأثیر قرار میگیرند استفاده کنند.
منبع: medicalnewstoday
کشف ارتباط میان سرطان پروستات و ویتامین A
مهرناز زاوه
طی این تحقیق محققان ژنی را کشف کردند که تحت کنترل نوعی ویتامین A به نام اسید رتینوئیک بوده است.
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟