محمد علی زارعیان افزود: مبتلایان به یبوست، اگر مدت زیادی است که از یبوست رنج می برند حتما باید به پزشک مجرب مراجعه کنند تا پس از بررسی، بهترین درمان برای آنها در نظر گرفته شود.
این پزشک متخصص به استفاده از دارهای مسهل همچون سنا و مشتقات آن از سوی برخی افراد برای رفع یبوست اشاره کرد و گفت: مداومت و زیادهروی در مصرف این داروها منجر به بروز عوارض ناشی از آنها و وابستگی به مصرف دارو جهت دفع می شود.
زارعیان تصریح کرد: مصرف مسهل ها به منظور راحتی در دفع از نگاه طب سنتی به شدت نهی شده چون این کار باعث دفع بیش از حد مایعات و املاح ضروری بدن و افزایش استعداد ابتلا به بیماری های سخت می شود.
وی درباره علت اصلی ابتلا به یبوست اظهار کرد: مصرف غذاهای کبابی و سرخ شده، خوراکی های ترش و تند، فراورده های گوشتی فراوری شده، برنج سفید، نان فاقد سبوس، عدم دفع در زمان مناسب و بی توجهی به رفلکس های دفعی، ضعف عضلات شکم به خصوص در افرادی که بیش از حد معمول مقاربت جنسی دارند، مصرف بسیاری از داروهای کاهنده فشارخون و آنتی هیستامین ها، تعریق زیاد، تومورها یا کرم های بزرگ روده که موجب انسداد مسیر دفع می شوند، افرادی که مزاج کبد و معده آنها گرم یا خشک است وعدم ترشح صفرا به روده از جمله مواردی است که احتمال ابتلا به یبوست را افزایش میدهد.
این متخصص طب سنتی اضافه کرد: برخی از خوردنی ها می تواند به رفع و پیشگیری از یبوست کمک کند. استفاده از انجیر خشک آغشته به شربت عسل پیش از غذا، خوردن سیب بعد از غذا، مصرف ناشتای یک قاشق سوپ خوری خاکشیر با یک تکه نبات در یک لیوان آب گرم، استفاده از نعنا یا ریحان همراه غذا و خودداری از پس زدن رفلکس های دفعی، ماساژ شکم به صورت ساعتگرد با روغن بادام شیرین و ورزش کردن می تواند بسیار تاثیرگذار باشد.
منبع: سلامت نیوز