تحقیقات اخیر نشان میدهد که مکملهای روغن ماهی این قدرت را دارند که از اثرات زیانبخش رژیم غذایی با چربی بالا مانند بروز دیابت نوع ۲ پیشگیری کند. همانطور که میدانید رژیم غذایی با چربی بالا، اثرات منفی زیادی بر سلامت شما دارد. این مشکلات شامل اضافهوزن، افزایش میزان کلسترول و مقاومت انسولین است.
قدرت روغن ماهی
طی سالهای اخیر، روغن ماهی به عنوان نوشدارویی برای اکثر بیماریها شناخته شده است و شواهد و مدارک زیادی دال بر قابلیت آن در کاهش وزن، افزایش قدرت زایایی و باروری، بهبود سلامت پوستی و افزایش انرژی وجود دارد.
روغن ماهی سرشار از زنجیره بلندی از اسیدهای چرب چندگانه اشباعنشده امگا۳ بوده که شامل ایکوزاپنتاانوییک اسید و دوکوزاهگزاانوییک اسید است؛ گفته میشود که این دو اسید باعث افزایش میزان حساسیت و مقاومت انسولین شده و دارای اثراتی ضدالتهابی و کاهنده لیپید و کاهش وزن بدن است.
در این زمینه محققان به مدت ۴ هفته و طی رژیمی که شامل میزان بالای چربی و روغن ماهی بود، به موشهای آزمایشگاهی، مکملهای روغن ماهی دادند. زمانی که این برنامه رژیمی به پایان رسید، آنها نمونههای چربی بدن موشها را جمعآوری و آزمایش کردند. نمونهها با نمونههای چربی موشهایی مقایسه شد که رژیم غذایی با چربی بالا بدون روغن ماهی داشتند.
از طرفی این تیم تحقیقاتی تعدای از عوامل را مورد بررسی قرار داد که روی متابولیسم تأثیرگذار بودند، عواملی همچون مقاومت انسولین و رسوب چربی ناشی از نواحی مختلف بدن. همانطور که انتظار میرفت، رژیم غذایی با چربی بالا منجر به تغییرات بارزی در تعدادی از مسیرها شد؛ این مسیرها شامل جذب گلوکز و ترشح آدیپونکتین، عامل آلفای بافتمردگی تومور، اینترلوکین-۶ ، لیپولیز و ترشح سیتوکینن پیشاالتهابی بود.
با همه اینها، دامنه تغییرات و اصلاحات متابولیسمی در موشهایی که از مکملهای روغن ماهی استفاده کرده بودند افزایش یافت. به عبارت دیگر، اثرات منفی متابولیسمی که توسط مصرف چربی بالا ایجاد شده بود توسط روغن ماهی متوقف شد. یکی از محققان این تحقیق میگوید: «تحقیق ما نشان میدهد که مکملهای روغن ماهی را میتوان همراه با سایر استراتژیهای موجود در این زمینه در قالب روشی پیشگیرانه برای مقاومت انسولین و چاقی به کار برد.»
منبع: thehealthsite
افزایش قدرت بینایی با روغن ماهی