نکات بسیار مهم درباره مصرف پماد و قطره!

faateme1366
در این مطلب به روش صحیح مصرف پمادها و قطرات می‌پردازیم که به دلیل اثر موضعی، دارای عوارض جانبی کمتری بوده و بهتر توسط بیمار تحمل می‌شوند. خیلی اوقات افراد نمی‌دانند که پمادی که برای آنها نوشته شده جنبه آرایشی نداشته و استفاده از آن نیازمند دستورالعملی است که براساس شدت بیماری و وضعیت بیمار باید استفاده شود.

برای استفاده بهینه از این اشکال دارویی توجه به مواردی که عنوان می‌شود لازم بوده و استفاده از این اشکال دارویی را راحت‌تر و عوارض را کاهش می‌دهد.

تا حد امکان از تماس پماد و قطره‌ها با بخش سالم بدن ممانعت کنید. مثلا اگر پمادی را برای دست‌نوشته‌اند به صورت مالیده نشود.

اگر از هرکدام از اشکال پماد یا قطره استفاده کردید درپوش آن را گذاشته و احتیاط کنید که ظرف دارو به بدن یا هر جای دیگر برخورد نداشته باشد تا آلوده نشود. در صورت برخورد این اشکال دارویی با بدن از شستن آنها با آب خودداری کنید.

برای چکاندن قطره چشمی بنشینید یا دراز بکشید و سر را به عقب داده و پلک پایینی خود را به پایین کشیده تا فضایی بازگردد، سپس قطرات لازم را به درون این فضا چکانیده و چشم خود را ببندید. سعی کنید که پلک نزنید. برای یک دو دقیقه گوشه چشم، نزدیک‌بینی را بفشارید تا قطره در محوطه چشم باقی بماند. اگر در حین استفاده از این ترکیبات متوجه تغییر رنگ یا ایجاد ذراتی شدید که در ابتدای استفاده وجود نداشته، دارو را مصرف نکنید.

برای قطره‌های گوش باید کانال گوش را که مارپیچ است به مسیر مستقیم تبدیل کنیم تا دارو به تمام گوش برسد. برای این کار در کودکان لاله گوش را به پایین و عقب و در بالغین به بالا و عقب بکشید. پس از چکاندن برای چند ثانیه سر را کج نگه‌دارید که قطره‌ها بیرون نریزد. پس از چکاندن قطرات لازم است برای مدتی دارو در گوش بماند که در این صورت طبق دستور پزشک لازم به استفاده از تکه‌ای پارچه کتان یا بستن گوش با برآمدگی پایینی آن است. اگر قطره سرد یا گرم‌تر از بدن باشد می‌تواند ایجاد تحریک و حتی سرگیجه نماید. برای ممانعت از این شرایط می‌توان قطره‌چکان را درون دست‌ها چنددقیقه‌ای نگه‌داشت تا به ‌دمای بدن برسد.

قطره بینی را می‌توان به دو روش استفاده کرد. در روش اول سر را به سمت عقب داده و قطرات لازم را به درون سوراخ بینی می‌چکانید. سر را برای پنج تا 10 دقیقه در حالت خمیده به عقب نگه می‌دارید. این مدت به‌آرامی نفس بکشید. تنفس شدید می‌تواند دارو را به سمت حلق کشانده، اثر دارو را کم کند و باعث بروز سرفه شود. در روش دوم در حالت سجده قرارگرفته و تا حد امکان سر را به سمت جلو خم می‌کنید. سپس قطرات لازم را چکانده و برای دقایقی در این حالت می‌مانید. این روش بهتر تحمل می‌شود اما برای انجام نیاز به نشستن روی زمین است.

پماد سوختگی برای تمام سوختگی‌ها و در تمام نقاط بدن قابل استفاده نیست. هیچ‌گاه این پمادها را بدون دستور پزشک استفاده نکنید، بالاخص در سوختگی‌های صورت و در کودکان که به‌دلیل پوست نازک ممکن است خطر آسیب و مسمومیت به همراه داشته باشد.

دکتر بهروز هاشمی – فلوشیپ سم‌شناسی بالینی و مسمومیت‌ها

منبع: سلامت نیوز

داروی خوراکی بهتر است یا تزریقی؟!

8 استفاده عجیب از پماد ویکس که نمی دانید!

داروی تاریخ گذشته را چگونه دور بریزیم؟!

این داروها نمی گذارند وزن کم کنید!

داروهایی که ریزش مو می آورند

داروهای تخصصی بیماران خاص رایگان شد

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ