محمد عبدالهی پژوهشگر طب گیاهی در گفتگو با خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی ؛ گفت: چای کوهی (توکلیجه) گیاهی پشمینه با گل های بنفش هست،این گیاه در مناطق مختلف کشور، اسامی متفاوتی دارد.
وی افزود: پشمینه گیاهی بسیار خوش عطر است که استفاده از آن به جای چای سیاه توصیه می شود، این گیاه به شرط تازه بودن دارای خواص درمانی متعددی در طب گیاهی است.
این پژوهشگر طب گیاهی ابراز کرد: چای کوهی ضد سر درد و افسردگی، شادی آور ،درمانگر اختلالات عصبی و بیماری های گوارشی ناشی از آن است، همچنین برای سیستم دستگاه عصبی خاصیت آرام بخش دارد. چای کوهی ادرار آور و شستشو دهنده کلیه است.
عبداللهی اظهار داشت: این گیاه طبع گرم و خشک دارد و در درمان بیمارهای ناشی از رطوبت مانند رماتیسم و درد های مفصلی نقش چشمگیری دارد، همچنین درمان کننده اسهال و کم خونی ،ضد انگل ، اشتها آور وتقویت کننده تارهای صوتی است.
وی در خصوص مضرات استفاده از آن بیان کرد: مصرف این گیاه دارویی در زنان باردار موجب سقط جنین و استفاده از آن در کنار برخی داروهای شیمیایی موجب رقیق شدن خون می شود.
طرز تهیه دمنوش چای کوهی:
3 قاشق غذا خوری چای کوهی
2 قاشق مرباخوری عسل
چهار لیوان آب
طرز تهیه :چای کوهی را به همراه مقداری آب جوش به مدت 30 دقیقه روی حرارت ملایم دم کنید ، سپس در یک لیوان یا فنجان بزرگ ریخته ، عسل را به آن بیفزایید و هم بزنید تا عسل کاملا حل شود و به آرامی آن را میل نمایید. این نوشیدنی بسیار گوارا ، خواب آور و بهترین زمان مصرف آن شبها 10 دقیقه قبل از خواب است.
منبع: باشگاه خبرنگاران