ناخنهای شکننده: هنگامی که بدن شما دچار کمبود و یا فقر آهن باشد، قسمتهای مختلف بدن دچار ضعف و رنگ پریدگی میشود. ناخنها بخشی از اندام هستند که در نتیجه فقر آهن دچار صدمه میشوند. به طوری که شکنندگی ناخنها در این افراد شایع است. زنانی که قاعدگیهای سنگین را تجربه میکنند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به فقر آهن هستند.
فشار خون بیش از حد بالا: شما ممکن است دچار فقر ویتامین دی باشید، اگر مبتلا به فشار خون بیش از حد بالا هستید. مصرف بالاتر این ویتامین با فشار خون پایینتر ارتباط مستقیم دارد. راه حل این است که بزرگسالان روزانه 600 واحد ویتامین دی دریافت کنند. ماهی، شیر غنی شده، آب پرتقال، قارچ حاوی مقادیر بالای ویتامین دی هستند. در دوران یائسگی و یا مردان مسنتر، استفاده از مکملهای این ویتامین ضروری است.
فشار خون خیلی پایین: این علامت میتواند نشان دهنده فقر ویتامین ب 12 باشد. دیگر علائم کمبود این ویتامین محلول در آب شامل راه رفتن ناپایدار، ضعف عضلانی، عدم کنترل مثانه است. راه حل این است که بزرگسالان روزانه 2.4 میکروگرم ویتامین ب 12 دریافت کنند. منابع غذایی غنی از این ویتامین عبارتاند از: ماهی قزل آلا، غلات غنی شده، گوشت گاو، شیر و تخم مرغ. برای افراد مسن، انتخاب مکمل زیرزبانی این ویتامین نیز گزینه خوبی است.
گرفتگی عضلات ساق پا: بدن شما برای ساخت عضله نیاز به پروتئین و پتاسیم دارد. کمبود این دو ماده میتواند منجر به گرفتگی عضلانی شود. این گرفتگی اغلب در ناحیه پا ظاهر میشود. راه حل این است که شما روزانه 4 هزار و 700 میلی گرم از طریق سیب زمینی، موز، آووکادو یا آب نارگیل پتاسیم دریافت کنید.
احساس خستگی: کمبود ویتامین ث یا اسید اسکوربوت موجب این احساس میشود و در گروههای خاص از جمله افراد سیگاری، افراد در معرض دود سیگار و … شایع است. سیگاریها نسبت به دیگران سه برابر بیشتر در معرض فقر ویتامین ث هستند. زنان نیاز به دریافت روزانه 75 میلی گرم و مردان 90 میلی گرم ویتامین ث دارند. مرکبات، کیوی، آناناس، گوجه فرنگی، اسفناج، فلفل و کلم بروکلی منابع خوب این ویتامین هستند.
منبع: سلامت نیوز