مطالعه محققان مرکز پزشکی دانشگاه استنفورد به کشف یک روش جدید منجر شده است که میتواند به طور همزمان از چاقی و اختلالات غذایی در نوجوانان جلوگیری کند. شواهد علمی نشان میدهد که پزشکان و والدین میتوانند با اجتناب از معطوف نمودن توجه نوجوانان به مسئله «وزن و رژیم و غذایی» و تشویق آنها به داشتن یک سبک زندگی سالم به آنها کمک کنند که دچار چاقی و مشکلات غذایی نشوند. این مطالعه در واکنش به گرایش نوجوانان به استفاده از روشهای ناسالم برای کاهش وزن به انجام رسیده است. نوجوانانی که این روشها را به کار میگیرند، گمان میکنند که شیوه مورد نظر آنها از نظر پزشک مناسب نیست، چون اکثر آنها از مشکل چاقی رنج میبرند. با این حال، شیوه سریع آنها ممکن است عواقبی به دنبال داشته باشد. مخصوصا در کسانی که از بیاشتهایی عصبی و ضربان قلب ناپایدار رنج میبرند.
یافتههای محققان به معرفی 5 راهبرد عملی منجر شده است که متخصصان و والدین میتوانند از آنها برای جلوگیری از چاقی و بروز مشکلات غذایی در نوجوانان استفاده کنند. 3راهبرد از این 5 راهبرد بر ترک رژیم غذایی و صحبت کردن درباره کاهش وزن متمرکز هستند. بر این اساس، نوجوانان باید در باره وزن خود اظهار نظر کنند. 2 راهبرد دیگر بر ترویج خوردن چند وعده غذایی به صورت یکجا متمرکز هستند. والدین نیز باید کمک کنند که فرزندشان تصویر بهتری از اندام خود داشته باشد و با رعایت یک رژیم غذایی متعادل و ورزش منظم به تناسب اندام برسد.
دادن نظرات منفی در مورد وزن یک نوجوان میتواند پیامدهای جدی برای سلامتی او داشته باشد. مادرانی که دائما از اضافه وزن و اندام نامتناسب خود گله میکنند، به طور غیرمستقیم کودک را به سمت نارضایتی از اندام خود سوق میدهند، مسئلهای که در نیمی از دختران و پسران نوجوان مشاهده میشود. این نارضایتی اغلب با فعالیت بدنی اندک و استفاده از استفراغ، داروهای ملین و دیورتیک (ادرارآور) برای کنترل وزن همراه است.
منبع: thehealthsite
جلوگیری از چاقی و اختلالات غذایی نوجوانان
مهرناز زاوه
مطالعه محققان مرکز پزشکی دانشگاه استنفورد به کشف یک روش جدید منجر شده است که میتواند به طور همزمان از چاقی و اختلالات غذایی در نوجوانان جلوگیری کند.
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟