کنار تختتان یک لیوان آب میگذارید تا مطمئن شوید که در صورت تشنگی، آب کافی دم دستتان است. اما بگذارید کمی صادقانه با هم صحبت کنیم: این لیوان تا چند روز کنار تختتان میماند و شما هم فقط بلند میشوید و دوباره در آن آب میریزید. اما فکر میکنید این لیوان تا چه حد آلوده است؟
احتمالا از این بابت نگران خواهید بود که بستری را برای جولان میکروبها فراهم آوردهاید، چرا که ریزسازوارهها یا میکروبها برای زنده ماندن به محیطی مرطوب نیاز دارند. بنابراین مسلم است که این لیوان نشُسته به مدت چند روز، محیط خوبی برایشان محسوب میشود. نکته مهم این است که باکتری و سایر ریزسازوارههای خطرناک دیگر (فرض کنید ویروسها و انگلهای رودهای) به خوبی در محیطهای مرطوب رشد میکنند.
بنابراین باید گفت که لیوان شستهنشده میتواند ظرف کشت میکروب محسوب شود. هر زمانی که یک جرعه آب مینوشید، میکروبها را از لیوان به دهانتان منتقل میکنید. اگر مریض هستید و لیوانتان را هم آخرین بار بعد از شستشو به خوبی خشک نکردهاید و همین باعث شده تا میکروبهای مضر در آن تهنشین شود، باید بدانید که میکروب مذکور زمان کافی خواهد داشت تا همانندسازی کرده و بار دیگر شما را مریض کند.
از طرفی منبع آبی هم که میخورید میتواند تفاوتهایی به همراه داشته باشد: برخلاف آب شیر، آب معدنی و آب چاه به طور خودکار کلر اضافی نداشته تا بتواند درصد رشد باکتریها را تغییر دهد. و اگر از لیوان مشترک هم استفاده کنید خطر ابتلا به باکتری یا ویروسها در شما افزایش مییابد: تمام آن باکتریها، ویروسها و انگلهای رودهای که در سیستم گوارشتان در جنب و جوش هستند میتواند مسبب زخم معده یا بروز استفراغ و اسهال شدید شود.
این حقیقت که لیوان از جنس شیشه است نه پلاستیک به معنای آن است که این مسئله به مرور زمان، باعث کاهش درصد ایجاد شکافها و سوراخهایی که باکتریها میتوانند در آن زندگی کرده یا تجمع پیدا کنند نخواهد شد. علاوه بر این، لیوان را باید به خوبی خشک کرد و همانطور که میدانید خشکسازی یکی از بهترین روشها برای تغییر رشد باکتریها محسوب میشود.
منبع: health
چند بار میتوان از لیوان آب به طور مجدد استفاده کرد و مریض نشد؟
مهرناز زاوه
باید گفت که لیوان شستهنشده میتواند ظرف کشت میکروب محسوب شود. هر زمانی که یک جرعه آب مینوشید، میکروبها را از لیوان به دهانتان منتقل میکنید.
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟