دکتر لیال چکر محقق اصلی این مطالعه در دانشگاه اراسموس در روتردام هلند گفت: بالا رفتن سطح هورمون تیروئید خطر ابتلا به ایست قلبی را افزایش می دهد، حتی اگر میزان افزایش سطح هورمون یاد شده در حد طبیعی باشد.
تیروئید یکی از غدد مهم بدن است که میزان سوخت و ساز انرژی بدن را تنظیم می کند. این غده شکلی شبیه پروانه دارد و در جلوی نای قرار دارد.
به گفته دکتر چکر، ایست و یا مرگ ناگهانی قلب زمانی رخ می دهد که فعالیت این اندام به علت اختلال در عملکرد سیستم الکتریکی که ضربان قلب را کنترل می کند، متوقف می شود.
محققان دریافتند که اگر میزان هورمون تیرویید در خون به بالاترین میزان حد طبیعی آن برسد، در قیاس با افرادی که میزان هورمون تیرویید در خون آنها در پایین ترین حد طبیعی آن است، خطر ایست قلبی دو و نیم برابر می شود.
در این مطالعه، چکر و همکارانش بیش از 10 هزار بیمار را بررسی کردند و دریافتند که حتی پس از در نظر گرفتن عوامل مهم از جمله کلسترول و فشار خون، افزایش خطر ایست ناگهانی قلبی با افزایش میزان طبیعی سطح هورمون تیروئید یا بالاتر ارتباط دارد.
پژوهشگران هلندی این ارتباط بالقوه میان افزایش سطح هورمون تیروئید و بالا رفتن خطر ایست قلبی را یافته ای جدید و مهم عنوان کردند و یاد آور شدند که اغلب قربانیان هیچ هیچ نشانه قبلی دال بر بیماری قلبی ندارند.
آنها در عین حال گفتند که هنوز برای هر گونه توصیه مرتبط با این یافته از سوی پزشکان به بیماران زود است
این مطالعه 6 سپتامبر در مجله journal Circulation منتشر شد.
منبع: ایرنا
لینک مرتبط: پرکاری غده تیروئید چه اثراتی بر بارداری دارد؟
آیا سیگار و استرس عاملی برای پرکاری تیروئید هستند؟