ابراهیم رئیسیون افزود: یکی از این بیمارستان ها، پروژه جدید هزار و 200 تختخوابی، بیمارستان نمازی شیراز است که محل آن نیز در جایی جدا از بیمارستان فعلی تعیین شده است و قرار است با سرمایه گذاری شرکت های هیوندای و دوو کره جنوبی ساخته شود.
وی ادامه داد: بیمارستان دیگری که با سرمایه خارجی ها در کشور ساخته می شود، بیمارستان هزار تختخوابی تبریز است که سرمایه گذار آن نیز شرکت کره ای دایلین است.
مشاور وزیر بهداشت اظهار کرد: هر دو این پروژه ها، مصوبه کمیسیون فنی سازمان مدیریت و برنامه ریزی را گرفته اند و بر اساس آن تضمین های رسمی دولتی برای بازپرداخت فاینانس این شرکت های خارجی داده می شود.
وی اضافه کرد: البته از نظر اداری این پروژه ها باید در شورای عالی اقتصاد نیز مصوب شود که معمولا مصوبات کمیسیون فنی سازمان مدیریت و برنامه ریزی در شورای اقتصاد نیز به تصویب می رسد.
رئیسیون افزود: هر یک از این پروژه ها با سرمایه گذاری حداقل 300 میلیون دلاری شرکت های خارجی اجرا می شود و بر اساس قرارداد نهایی که منعقد خواهد شد، هر کدام از این بیمارستان ها در یک بازه زمانی حداکثر 36 ماهه به بهره برداری می رسد.
مشاور وزیر بهداشت درباره پروژه های دیگر بیمارستانی که با همکاری شرکت های خارجی اجرا خواهد شد نیز گفت: پروژه بیمارستانی دیگر، ساخت ساختمان جدید بیمارستان قلب شهید رجایی تهران است که مذاکرات اولیه با شرکت سامسونگ کره جنوبی برای ساخت یک بیمارستان هزار تختخوابی انجام شده اما هنوز مجوز کمیسیون 215 دولت برای اختصاص ردیف اعتباری برای تضمین بازپرداخت سرمایه این شرکت صادر نشده است.
وی افزود: شرکت های خارجی برای اجرای پروژه های عمرانی باید تضمین های لازم را برای اطمینان از بازگشت سرمایه خود داشته باشند؛ زیرا سرمایه گذاری های آنها نوعی فاینانس یا استقراض خارجی است که باید نحوه بازپرداخت و تضمین های آن مشخص باشد و برای این کار دولت باید ردیف های اعتباری را برای تضمین بازپرداخت سرمایه آنها اعلام کند.
رئیسیون خاطرنشان کرد: بعد از برگزاری همایش بین المللی فرصت های سرمایه گذاری خارجی در حوزه سلامت که اردیبهشت امسال برگزار شد، 13 تفاهمنامه اولیه با شرکت های خارجی به امضا رسید اما تاکنون فقط همین سه پروژه بیمارستانی است که به مراحل عقد قرارداد و کار اجرایی نزدیک شده است.
منبع: ایرنا
لینک مرتبط:هزینه اقامت در بیمارستان دولتی؛ شبی چند؟!