در سرتاسر دنیا افرادی هستند که روز خود را با یک فنجان قهوه آغاز میکنند. درست در چنین زمانی، افراد دیگری هم هستند که مشکلات تیروئیدی مختلفی داشته و باید داروهای جایگزین هورمون تیروئید مانند لِوُتیروکسین (یعنی سینتروئید، لِوُکسیل و یونیتروئید) مصرف کنند تا بتوانند کمکاری تیروئید خود را درمان کنند. طبق دستورالعمل پزشک مربوطه، بسیاری از آنها قرصهای تیروئید را صبح مصرف میکنند.
با این حال مشکل زمانی رخ میدهد که قهوهخورها همراه با قهوه صبحگاهی یا اسپرسوی خود باید داروهای تیروئیدشان را هم مصرف کنند. تحقیقات زیادی نشان داده که خوردن قهوه و یا اسپرسو به طور همزمان یا کمی بعد از مصرف لِوُتروکسین میتواند به شکل بارزی میزان جذب داروهای تیروئیدی را کاهش دهد.
آیا لوتیروکسین نسبت به قهوه مقاوم است؟
تحقیقات نشان میدهد که داروی لوکسیتین که آن را به نام تیروزینت هم میشناسند و در واقع شکل مایع لوتیروکسین در قالب ژلهای کپسولی است، میتواند اثر قهوه را از بین ببرد. تیروزینت – نوعی لوتروکسین است که در آغاز برای افرادی که مشکلات هاضمه، جذب یا آلرژی داشتند ساخته شد تا به بیماران این امکان را بدهد که به طور همزمان و بدون هیچ نوع تأثیر منفی در جذب آن، بتوانند لوتیروکسین را مصرف کنند.
نکاتی درباره بیماران تیروئیدی
متخصصان به بیماران تیروئیدی توصیه میکنند که حداقل ۶۰ دقیقه بعد از مصرف لوتیروکسین صبر کرده و بعد قهوه یا اسپرسوی خود را بخورند. و اگر چنین چیزی امکانپذیر نیست، بیمار باید درباره مصرف لوتیروکسین در شب با پزشک مشورت کند. برخی تحقیقات نشان میدهد که مصرف لوتیروکسین در زمان خواب باعث افزایش میزان جذب آن میشود. از طرفی این مسئله به بیماران تیروئیدی این امکان را میدهد تا بدون نگرانی نست به بیاثر بودن داروهای تیروئید، قهوه صبحگاهی خود را بنوشند.
نکته مهم این که در هر صورت به خاطر داشته باشید هر زمانی که متوجه شدید تنظیم عملکرد تیروئید شما در زمان مصرف داروی جایگزین هورمون تیروئید دچار مشکل شده است، بهتر است داروهای خود را به طور مرتب و در شرایط ایدهآل در صبح و حداقل یک ساعت پیش از هر غذا یا نوشیدنی دیگری همراه با یک لیوان آب و حداقل سه تا چند ساعت پیش از خوردن هر نوع مکملِ آبمیوه یا غذایی که حاوی آهن، کلسیم یا فیبر است مصرف کنید.
منبع: medicaldaily
چه کسانی باید آزمایش تیروئید بدهند؟