امین افتخار- کارشناس محیطزیست گفت: محصولات ارگانیک در خاکی که از چند سال قبل هیچگونه سموم دفع آفات گیاهی مانند علف هرزکشها، قارچکشها و مواد شیمیایی در آن استفاده نشده و فقط با مواد طبیعی مانند کمپوست گیاهی تقویت شده، رشد میکنند. به گفته وی، محصولات ارگانیک محصولاتی هستند که در تمام مراحل رشد با سیستم طبیعی هماهنگ بوده و به هیچوجه با ارگانیسمهای اصلاح شده ژنتیک تولید نمیشوند.
این کارشناس محیطزیست درباره فواید و ضرورت استفاده از محصولات ارگانیک تصریح کرد: محصولات ارگانیک به لحاظ داشتن میزان بالایی از ویتامین C، کلسیم، آهن و فسفر ارزش غذایی بالاتری نسبت به سایر محصولات دارند.
وی با بیان اینکه آفتکشهای مصنوعی استفاده شده در تولید محصولات تراریخته، تولید مواد آنتیاکسیدان را در گیاهان کاهش میدهد، افزود: کودهای حیوانی و آلی بهکار رفته در کشاورزی ارگانیک تولید مواد آنتیاکسیدان را افزایش میدهد؛ بنابراین محصولات ارگانیک حاوی آنتیاکسیدان بیشتری هستند؛ بهطوری که میزان آنتیاکسیدان PHENOLIC در این مواد حدود 50درصد بیشتر از محصولات غیرارگانیک و تراریخته است.
افتخار ادامه داد: محصولات ارگانیک فاقد افزودنیهای غذایی بوده و کمتر به بقایای آفتکشهای آلی آلوده هستند؛ در نتیجه این محصولات سالمتر خواهند بود.
افتخار درباره دیگر فواید استفاده از محصولات ارگانیک گفت: این محصولات بهدلیل اینکه پس از برداشت در مدت زمان کمتری، بهدست مصرفکننده میرسند، خوشمزه و خوشطعمتر هستند.
وی با اشاره به دستکاریهای صورت گرفته در محصولات تراریخته گفت: بهدلیل توجه به ظاهر، رنگ، ارتقای ماندگاری، افزایش تولید و مقاوم کردن محصولات در برابر صدمات ناشی از حمل و انبارداری، این مواد غذایی نسبت به محصولات ارگانیک از کیفیت و ارزش تغذیهای کمتری برخوردار هستند.
افتخار درباره مضرات استفاده از محصولات تراریخته یادآور شد: بقایای محصولات تراریخته برای محیطزیست نامناسب است و تا مدتها بهصورت مخفی در طبیعت باقی میماند.
وی ادامه داد: تغییرات ژنتیک بهوجود آمده در محصولات تراریخته باعث آسیب رسیدن به برخی از ارگانیسمها مانند آفات و حشرات در اکوسیستم طبیعی شده و از تنوع زیستی آنها میکاهد.
وی درباره ضرورت استفاده از کشاورزی ارگانیک بیان داشت: در کشاورزی ارگانیک، آب توسط مواد شیمیایی آلاینده مانند کودهای مصنوعی آلوده نمیشود. در این نوع از کشاورزی، تعادل اکوسیستم و حاصلخیزی خاک حفظ شده و فرسایش خاک نیز تا 50درصد کاهش مییابد.
منبع: همشهری آنلاین
لینک مرتبط: ورود گلایفوسیت های خطرناک به سفره ایرانیان!