دکتر علیرضا مرندی گفت: حداقل 2واکسن جدید وجود دارد که وزارت بهداشت نیز ورود آن را به سیستم واکسیناسیون نوزادان تصویب کرده ولی هنوز اجرا نشده است. بنده نامهای را به وزیر بهداشت نوشتم و از او خواستم که این مصوبه زودتر اجرایی شود و در این مراسم نامه را به دکتر سیاری، معاون بهداشتی وزیر بهداشت تقدیم کردم.
در همین حال دکتر سیاری، معاون وزیر بهداشت اظهار داشت: اگر دولت یا مجلس برای بودجه سال ۹۶ اعتبارات لازم را بدهند، دو واکسن (روتاویروس و نموکوک) به واکسیناسیون نوزادان کشور اضافه میشود. معاون بهداشتی وزارت بهداشت افزود: در مجموع 13واکسن در دنیا برای واکسیناسیون کودکان وجود دارد که تا قبل از انقلاب فقط 6واکسن از آنها برای واکسیناسیون نوزادان و کودکان وجود داشت اما بعد از انقلاب 3واکسن دیگر به آن اضافه شد و در طرح تحول سلامت یک واکسن دیگر (واکسن پنتاوالان) نیز به آنها اضافه شد. اکنون هم 10واکسن برای واکسیناسیون نوزادان در کشور مورد استفاده قرار میگیرد و 2واکسن دیگر هم هست که ورود آنها به نظام واکسیناسیون کشور تصویب شده است که شامل واکسن روتاویروس و نموکوک است اما بهعلت اینکه اعتبار کافی نداریم، هنوز نتوانستیم این واکسنها را اضافه کنیم واگر دولت یا مجلس در اینباره برای بودجه سال 96اعتبارات لازم را بدهند، این دو واکسن را نیز به واکسیناسیون نوزادان کشور اضافه میکنیم.
- جبران عقبماندگی در حوزه کودکان
سیاری همچنین از عقبماندگی در تحقیقات پزشکی در حوزه کودکان گلایه و اظهار امیدواری کرد با افتتاح پژوهشکده تحقیقات کودکان در بیمارستان مفید در آینده این عقبماندگی جبران شود.
به گزارش همشهری، افتتاح بزرگترین بخشICU کودکان کشور با 19تخت، افتتاح ۵۰۰ تخت VIP زایمان در100بیمارستان و افزایش ۹۰۰ تخت ICU (تخت مراقبت ویژه) ازجمله ۲۷۰ تخت ICU کودکان و نوزادان تا پایان امسال ازجمله خبرهایی بود که معاون وزیر بهداشت در افتتاح بخشهای جدید نوزادان و بزرگترین «PICU» کشور در بیمارستان مفید از آنها خبر داد. محمد آقاجانی افزود: سال گذشته یک هزار و 100تخت ICU در بیمارستانهای دولتی کشور افتتاح شد که شمار این تختها در کشور به 6هزار و 200تخت رسید. امسال نیز 136تخت دیگر تاکنون اضافه شده است و تا پایان امسال 900تخت ICU دیگر به این بیمارستانها افزوده میشود.
وی در ادامه با بیان اینکه تختهای ICU کودکان برای بیماران بالاتر از یکماه که نیاز به مراقبتهای ویژه دارند، استفاده میشود، افزود: تعداد تختهای ICU کودکان در کشور تا سال 93حدود 307تخت بود که در سال 94حدود 136تخت به آنها اضافه شد و امسال نیز 90تخت دیگر اضافه میشود که بیشترین آن با تعداد 19تخت در بیمارستان مفید است که افتتاح شد و تا پایان امسال هم تعداد تختهای PICU یا ICU کودکان در کشور 70درصد افزایش مییابد.
آقاجانی همچنین افزود: تعداد تختهای ICU نوزادان هم تا سال گذشته 2هزار و 27تخت در کشور بود که سال گذشته 520تخت به این تعداد اضافه شد و امسال نیز 180تخت دیگر به آنها اضافه میشود.
- افتتاح 500تخت VIP زایمان زنان
راهاندازی و افتتاح 500تخت VIP زایمان زنان در کشور در 100بیمارستان خبر دیگری بود که معاون وزیر بهداشت درباره آن گفت: بهزودی فضای مناسبی برای زایمان مادران در بیمارستانها ایجاد میشود بهطوریکه شوهر نیز میتواند در کنار همسر در بیمارستان حضور داشته باشند.
آقاجانی همچنین به کاهش سزارین اشاره کرد و گفت:مسیر افزایش سزارین بعد از طرح تحول سلامت در کشور معکوس شد و طی دو سال و نیم گذشته کاهش 6.5درصدی سزارین را در کشور شاهد هستیم.
- اورژانس مرکز تخصصی کودکان مفید نیازمند بازسازی
روزانه 800بیمار کودک به بیمارستان مفید مراجعه میکنند ودر واقع این مرکز بیشترین مراجعات در خاورمیانه را دارد بنابراین نیاز است تا این مرکز درمانی گسترش یابد.علیاکبر سیاری، معاون وزیر بهداشت با تأیید این موضوع گفت: با مراجعه روزانه ۸۰۰ مراجعهکننده در برخی مواقع پزشکان اصلا اتاق معاینه ندارند. به همین سبب قسمت شمالی مرکز تخصصی کودکان مفید را میخواهیم برای ایجاد کلینیک ویژه و مکانی برای استقرار همراهان خانواده راهاندازی کنیم که البته در این زمینه به کمک خیرین نیاز داریم.
- روتا ویروس و نموکوک چگونه نوزادان را ایمن میکند؟
روتا ویروس، ویروسی قاتل است که بیشتر در کشورهای جهان سوم رواج دارد و بیشتر از وبا آدم میکشد. این ویروس به تنهایی عامل اغلب مرگهای کودکان زیر دو سال بر اثر اسهال است که تقریبا 130 میلیون کودک در جهان را در معرض خطر قرار میدهد. بر اساس یک آمار تخمینی، روتا ویروس سالانه بیش از 600 هزار کودک را میکشد. به تازگی دانشمندان واکسنی خوراکی تهیه کردهاند که بر اساس تخمین سازمان بهداشت جهانی، میتواند آمار مرگ کودکان بر اثر اسهال را تا 30 درصد کم کند.
واکسن نموکوک نیزعلیه باکتری موسوم به «استرپتوکوک پنومونیه» تزریق میشود و کودکان را در برابر عوارض ناشی از سینهپهلو، گندخونی (سپتیسمی) و مننژیت واکسینه میکند.طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی، استفاده از این واکسن میتواند بین 71 تا 93 درصد کودکان را در برابر این بیماریهای جدی مقاوم کند. پیشبینی میشود با جهانی شدن مصرف این واکسن، تا سال 2030 میلادی از مرگ 5.4 میلیون کودک جلوگیری شود.
منبع: همشهری آنلاین
لینک مرتبط: آیا شیر مادر اثر واکسنها را تقویت می کند؟