نسخهنویسی یکی از چالشهای بزرگ در طرح تحول سلامت است که با اجراییشدن نسخه و پرونده الکترونیک سلامت قابل رفع بوده اما هنوز اقدامی از سوی دولت در این زمینه انجام نشده است.
دکتر محمد آقاجانی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه برخی پزشکان نسخه خود را بهگونهای مینویسند که فقط داروخانهای خاص بتواند آن را بخواند، گفت: این کار تخلف است و اصطلاحا در اقتصاد سلامت به آن «فی اسپلیتینگ» میگویند.
معاون درمان وزیر بهداشت با تأکید مجدد بر تخلف بودن چنین اقدامی، افزود: پزشکان مجاز نیستند که بیمارانشان را به یک داروخانه خاص ارجاع دهند. بر این اساس اگر حوزه نظارت بر درمان هر یک از دانشگاههای علوم پزشکی، گزارشی در این زمینه دریافت کند، قاعدتا با آن برخورد قانونی انجام میدهد.
آقاجانی با بیان اینکه در عین حال این اقدام در جامعه پزشکی ایران کاری متداول نیست، اظهار کرد: این در حالی است که اگر موردی هم از این تخلف دیده شود، این حق برای مردم وجود دارد که بتوانند آن را پیگیری کنند. وظیفه پیگیری نیز بر عهده حوزه نظارت بر درمان دانشگاههاست که با این موضوع برخورد قانونی میکنند. در عین حال مردم هم میتوانند درصورت مشاهده چنین تخلفی با سامانه۱۶۹۰ تماس بگیرند.
- 2شرط برای اخذ ویزیت مجدد پزشکان
معاون درمان وزیر بهداشت درباره اینکه آیا پزشکان مجازند برای مشاهده نتایج آزمایشها و تصویربرداریهایی که برای بیمار مینویسند، ویزیت مجدد دریافت کنند، گفت: باید توجه کرد که اگر در همان روز که ویزیت اولیه برای بیمار انجام میشود، بیمار برای نشان دادن نتایج آزمایش و تصویربرداریاش به پزشک مراجعه کند، شامل پرداخت ویزیت مجدد نمیشود.
دکتر محمد آقاجانی به خبرگزاری ایسنا گفت: البته اگر آزمایش یا تصویربرداری در روزهای بعد انجام شود و نتیجه آن در روزهای دیگری آورده و علاوه بر این به معاینه یا اقدام درمانی جدیدی هم منجر شود، میتواند شامل حق ویزیت مجدد باشد. با این حال از نظر چارچوب و مقررات 2شرط برای این موضوع وجود دارد؛ نخستین شرط این است که بیمار برای نشان دادن نتیجه آزمایش و تصویربرداریاش در روزی غیراز روز ویزیت اولیه به پزشک مراجعه کند و دوم اینکه اقدام درمانی جدیدی هم از سوی پزشک برایش انجام شود که میتواند شامل دریافت حق ویزیت مجدد شود.
منبع: همشهری آنلاین
لینک مرتبط: 12پرونده جنجالی اشتباهات پزشکی که در حاشیه نیستند!