صفاری نیا افزود:نوزادان مادران معتاد به الکل، دچار سندروم (نشانگان) جنین الکلی می شوند که این موضوع اختلالاتی را در جسم و روان نوزاد بوجود می آورد.
وی توضیح داد: سندروم جنین الکلی، مجموعه ای از اختلالاتی است که به دنبال مصرف مواد الکلی در دوران بارداری توسط مادر در جنین ایجاد می شود.
این مشاور خانواده در عین حال به این نکته هم اشاره کرد که جنین مادران الکلی، مونگول به شمار نمی آید؛ اما نوزاد مبتلا به سندروم جنین الکلی نسبت به نوزادان سالم، دچار تغییرات جسمی و حتی اختلالات روانی است؛ به عبارت دیگر این تغییرات در چهره این نوزادان معتاد مشخص است.
این روانشناس ، تغییراتی شامل کوچک شدن بینی و چانه ، پهن شدن قسمت میانی صورت و پل بینی و افزایش فاصله لب تا بینی را از جمله این تغییرات در نوزادان یاد شده عنوان کرد.
وی ادامه داد: نوزادان مورد نظر، دچار اختلالاتی در رشد مغزی می شوند که این امر بر هوشیاری آنان اثرگذاراست و باعث کنش های پایین ذهنی می شود.
این روانشناس، خاطرنشان کرد: نوزادان مادران معتاد، دیرتر از نوزادان سالم حرف می زنند، راه می روند و به رشد عادی می رسند و به طور کلی، رشد آنان کندتر از بقیه نوزادان است.
صفاری نیا صرع و تشنج،کوچک ماندن جمجمه،اختلالات مادرزادی قلبی، اختلالات بینایی و شنوایی، اختلال رشد بعد از تولد، ناهنجاری رشد و بدشکلی مفاصل انگشتان و دست ها و پاها را جمله اثرات الکل بر جنین بیان کرد.
وی در ادامه گفت: عارضه های سندروم جنین الکلی معمولا تا آخر عمر همراه کودک مبتلا باقی می مانند.
منبع: ایرنا
لینک مرتبط: می خواهید باردار شوید؛ دور این غذا خط بکشید