دکتر مصطفی اسماعیلی اظهار داشت: درست است که ما به عنوان نهاد حاکمیتی بر تولید و واردات فراوردههای آرایشی و بهداشتی نظارت داریم، اما باید اذعان کنیم که برخیها در آرایش صورت خود افراط میکنند.
وی با بیان اینکه استفاده از رژ لب افزایش یافته است، افزود: واقعیت این است که این فراورده آرایشی مواد مضر زیادی همچون فلزات سمی سنگین سرب، کادمیوم، جیوه و آنتیموان در خود دارد. وقتی رژ لب برای ساعتهای طولانی روی لب باقی میماند، ممکن است به طور ناخواسته و در اثر خوردن یا آشامیدن مواد غذایی، بلعیده شود که نتیجه آن تماس بدن با مواد سمی است.
اسماعیلی افزود: عناصر مذکور به عنوان مواد اولیه رژ لبها، موم، روغن، الکل و رنگ است که از آلایندههای معمول زیست محیطی هستند. این مواد مضر در محصولات آرایشی وجود دارد و به مرور زمان در بدن تجمع کرده و باعث بروز مسمومیت میشود. گرچه سرب جزء سازنده رژ لب نیست، اما با هدف تثبیت کنندگی رنگ و تولید رنگ قرمز در ترکیباتش استفاده میشود.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه قوانین مربوط به محصولات آرایشی، حد مجاز معینی از غلظت فلزات سمی را به عنوان ناخالصی در محصولات آرایشی ارائه نداده است. همواره توجه بر این است که میزان سرب بیشتر از 10ppm نباشد؛ مصرف کادمیوم هم به هر مقداری در مواد آرایشی ممنوع شده است.
اسماعیلی تاکید کرد: همچنین استفاده بیش از حد این مواد میتوانند موجب انواع سرطانها در اثر تجمع زیاد این فلزات در بدن شود. همچنین سرب میتواند از طریق مادر و از راه جفت وارد بدن جنین شود و اثراتی مانند مرگ جنین و زایمان نارس را به همراه آورد.
این مقام مسئول در سازمان غذا و دارو، تصریح کرد: مطالبی که در این گفتگو بیان شد صرفا از منظر سلامتی و بهداشت است و اینگونه نیست که عدهای تصور کنند غرض ما از چنین گفته هایی، آسیب شناسی فرهنگی و اجتماعی است که این مقولات متولیان خود را دارد. محققان غربی که در کشورهایشان هیچ گونه محدودیتی برای آرایش و جلوهنمایی خانمها ندارند نیز به این نتایج علمی رسیدهاند.
منبع: همشهری آنلاین
لینک مرتبط: این لوازم آرایشی را نباید به صورت مشترک مصرف کنید!