خوردنی های بیماری ام اس

a.mahammadi
بیماری ام‌اس (MS) یا «مولتیپل اسکلروز» (Multiple Sclerosis) بیماری مزمن و پیش رونده است که با تغییر در سیستم اعصاب مرکزی (مغز و نخاع) و از بین رفتن غشای آن ایجاد می‌شود

به علت ایجاد همین تغییرات اختلال در سیستم عصبی بدن ایجاد شده و در قسمت‌های مختلف بدن دچار عوارض می‌شود. ام اس بیماری خود ایمنی است. یعنی سیستم ایمنی بدن که محافظ بدن در برابر میکروب و باکتری‌ها هستند به علت اختلال شروع به حمله به بافت‌های بدن می‌کنند و باعث از کار افتادگی آن می‌شوند. تغذیه در حفظ سلامتی بیماران مبتلا به MS نقش بسزایی دارد. این هفته و هفته بعد به خوردنی‌ها و نخوردنی‌های مبتلایان به ام اس خواهیم پرداخت.
رژیم غذایی متنوعی داشته باشید، از تمام گروه‌های غذایی با نسبت مناسبی استفاده کنید. البته آنچه باعث تشدید بیماری در شما می‌شود را کنار بگذارید.
کمبود ویتامینD یکی از عوامل مهم ایجاد ام‌اس است. مهم‌ترین منبع ویتامینD نور آفتاب است، آن هم نور مستقیم. از منابع خوراکی ویتامین D مثل غلات غنی شده با ویتامین D، جگر گاو و روغن کبد ماهی و… هم می‌توان استفاده کرد.
ویتامین‌های C و E و گروه B و املاح معدنی مثل منگنز، منیزیم، سلنیم و روی برای تامین سلامت ام‌اسی‌ها ضروری است. پس غذاهایی را که منابع خوب این مواد هستند مصرف کنید.
میوه‌ها و سبزی‌های تازه مخصوصا سبزی‌های دارای برگ سبز پررنگ مثل اسفناج منبع خوبی برای دریافت املاح و ویتامین‌های مورد نیاز شماست.
ماهی ساردین و سالمون به علت آن که منبع خوبی از امگا3 و امگا 6 هستند برای ام اسی‌ها مفید است.
یکی از عوارض ام‌اس، لخته شدن خون است که برای جلوگیری از آن ویتامین K مفید است. روغن زیتون، جوانه بروکسل، کلم بروکلی، کلم، اسفناج، بامیه، جعفری خام، کلم پیچ، شلغم و کاهو منابع خوبی از ویتامین K هستند.
تا جایی که می‌توانید آب بنوشید، مخصوصا در فصل گرما نوشیدن آب فراوان برای مبتلایان به ام‌اس اهمیت زیادی دارد.
دارچین خاصیت ضدالتهابی برای تنظیم مجدد نوروگلی‌ها یا سلول‌های گلیال فعال شده دارد.
استفاده ام‌اسی‌ها از گیاه شاهدانه باعث کاهش لرزش‌های ناشی از آن می‌شود و اثرات درمانی نسبتا مفیدی دارد.

منبع: سلامت نیوز

تاثیر مصرف غذاهای پرنمک بر بروز ام اس

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ