فاکتورهای خطر زایمان زودرس

faateme1366
نوزادانی که بین 20 تا 37 هفتگی دوران جنینی به دنیا می آیند، در قیاس با نوزادانی که 40 هفته دوره جنینی را طی می کنند، نه تنها کم وزن تر هستند، بلکه می توانند با انبوهی از مشکلات به لحاظ فیزیک بدنی و یا رشد مواجه شوند.

به گزارش پایگاه اینترنتی فاکس نیوز، به طور خاص نوزادانی که بین 23 تا 28 هفتگی دوران جنینی متولد می شوند، بیشترین خطر ابتلا به عوارضی مانند فلج مغزی، اختلال نقص توجه یا بیش فعالی (ADHD)، اضطراب، آسم و همچنین مشکلات بینایی، شنوایی و گوارش را دارند، به علاوه آنها در معرض خطر ابتلا به بیماری و سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS) هم هستند.
به گفته محققان، اگر زنان بتوانند دوران بارداری را کامل کنند، ابتلا به این بیماری ها در نوزادان کاهش می یابد.
عواملی همچون چاقی، سیگار کشیدن، استعمال مواد مخدر و یا مصرف الکل می تواند زنان باردار را در معرض خطر تولد زودهنگام نوزاد قرار دهد، به علاوه زنانی که مبتلا به فشار خون بالا، پره اکلامپسی، دیابت یا اختلالات لخته شدن خون هستند و زنان بارداری که کودک مبتلا به نقص مادرزادی خاص دارند همچنین در معرض خطر هستند.
پری-اکلامپسی از عوارض دوران بارداری و یک اختلال چند ارگانی است. این بیماری یکی از علت های مهم مرگ و میر مادران باردار می باشد که باعث عوارض جنینی و مادری می شود.
کارشناسان خاطرنشان می کنند که وجود بعضی عوامل مهم خطر زایمان زودرس و تولد نوزاد نارس را به طور بالقوه افزایش می دهد.

**سابقه زایمان پیش از موقع
به گفته جیل هچمن مدیر مرکز بیماری های زنان تمپا در فلوریدا، مطالعات نشان می دهد زنانی که قبلا زایمان زودرس داشته باشند، در زایمان های بعدی نیز 30 تا 50 درصد بیش از دیگران در معرض این عارضه هستند.

**لقاح مصنوعی
در زنانی که برای باردار شدن ناگزیر از لقاح مصنوعی (IVF) استفاده می کنند، امکان زایمان پیش از موقع و تولد نوزاد نارس بیشتر است.

**دوقلو یا چندقلو زایی
چند قلو زایی نیز از فاکتورهای خطر برای زایمان زودرس است و براساس آمار، حدود 50 درصد دوقلوها، 90 درصد سه قلوها و تقریبا همه چهارقلوها یا چند قلوها تولد زوهنگام دارند.

**افسردگی
بر اساس مطالعه نشریه بین المللی زنان و زایمان (BJOG)، ابتلای زنان باردار به افسردگی خطر تولد زودهنگام جنین آنها را بین 32 تا 36 هفتگی به میزان 30 الی 40 درصد افزایش می دهد.

**کم وزنی
بر اساس مطالعه مجله journal Obstetrics and Gynecology اگرچه تقریبا نیمی از زنان طی دوران بارداری اضافه وزن پیدا می کنند، ولی 21 درصد وزن کمتری نسبت به میزان توصیه شده دارند و همین امر به تنهایی می تواند احتمال ابتلا را افزایش دهد . یک رژیم غذایی سالم و ورزش مناسب توسط این مادران می تواند راهی برای پیشگیری از تولد زودهنگام نوزادان آنها باشد.

**عفونت ها
عفونت هایی همچون واژینوز باکتریال یا عفونت هایی که به دلیل باکتری های خاص مانند مایکوپلاسما و اوره آپلاسما به وجود می آیند، می توانند خطر زایمان زودرس را در زنان باردار افزایش دهند.

**آلودگی هوا
بر اساس مطالعه مرکز پزشکی لانگون دانشگاه نیویورک، 16 هزار مورد تولد زودهنگام در آمریکا با آلودگی هوا ارتباط دارد.
منبع: ایرنا

ریزش مو بعد از زایمان دائمی است؟!

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ