علی اصغر سماتی متخصص قلب و عروق درباره افزایش کلسترول خون گفت: به افزایش چربی سلول های بدن در خون کلسترول گفته می شود که توسط لیپوپروتئین ها(ترکیبی از پروتئین و چربی) وارد سلول های بدن انسان می شود.
این متخصص قلب و عروق اذعان داشت: مردم شهرهای بزرگ از مواد غذایی خانگی و حاضری پرچرب و کلسترول بالا همچون تخم مرغ، گوشت، نمک، کره، فست فود و ساندویچ های آماده استفاده می کنند.
وی با بیان اینکه مصرف این مواد باعث آسیب به سلامت انسان می شود ابراز داشت: مصرف مواد غذایی کلسترول دار، باعث افزایش چربی در بدن و خون و انسداد راه اکسیژن می شود.
سماتی با بیان اینکه افزایش چربی باعث ایجاد بعضی از بیماری ها در انسان می شود، اظهار داشت: مصرف مواد غذایی با کلسترول بالا باعث ایجاد بیماری های قلبی مانند سکته، نارسایی قلبی و عروقی، اختلال در سوخت و ساز چربی، نارسایی کلیه، سکته مغزی، گرفتگی عروق، افزایش وزن و دیابت در افراد می شود.
وی درباره اختلال چربی خون بیان کرد: به افزایش مقدار کلسترول یا تریگلیسرید از مقدار طبیعی آنها در خون، اختلال چربی خون گفته می شود.
این متخصص قلب و عروق ابراز داشت: افزایش چربی و قند خون و غلظت بالای خون، خوابرفتگی پاها را به همراه دارد که از علائم آن گرم شدن کف پا در هنگام خواب است که بیخوابی در افراد را به همراه دارد.
وی با اشاره به ضروری بودن کلسترول در بعضی نواحی بدن گفت: به دلیل اهمیت کلسترول در جذب ویتامین D، وجود این ماده در بعضی از اعضای بدن همچون مغز، کبد و نخاع ضروری است.
سماتی با اشاره به سندرم متابولیک، اظهار داشت: سندرم متابولیک، با افزایش فشارخون، چربی در اطراف شکم، سطوح افزایش یافته انسولین و چربی خون ایجاد می شود که عوامل ایجاد این بیماری، چاقی دور شکم، تغییر میزان چربی خون، ایجاد التهاب و مقاومت دربرابر انسولین است.
وی افزود: با کاهش مواد غذایی حاوی چربی و کلسترول می توان از بروز بیماری، حملات قلبی و مغزی و سندرم متابولیک پیشگیری کرد.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
لینک مرتبط: کلسترول خوب آیا همیشه خوب است؟
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟