چه حالی پیدا میکنید اگر به شما بگوییم آنچه مطمئن هستید پوستتان را نرم و تمیز میکند، در واقع زمین بازی میکروبها محسوب میشود؟ متأسفانه باید گفت لیف حمام آنطور که به نظر میرسد، ناجی پاکیزگیتان نیست. علتش به خاطر سلولهای مرده پوستی است که در گوشهها و درزهای لیف بعد از آنکه آن را روی پوست خود مالیدید و کشیدید، گیر میکند. سپس، آن را در محیط حمام قرار میدهید که گرم و نمناک بوده و همین، زمینه را برای رشد باکتری، قارچ و کپک در لیف فراهم میآورد.
تحقیقات نشان میدهد که لیفها، میزبان سطح گستردهای از انواع باکتریها بوده و رشد بیش از حد باکتریها معمولا در نیمهشب رخ میدهد. اما صبر کنید، داستان زمانی بدتر میشود که شما لیفِ سرشار از میکروب را روی پوستی بکشید که تازه آن را با تیغ تمیز کردهاید، و همین باعث میشود تا باکتریها فرصت آن را داشته باشند تا وارد بریدگیها و توورفتگیهای پوستی شده و زمینه برای بروز حساسیت و عفونت فراهم شود.
اگر نمیتوانید بدون لیف زدن حمام کنید، راههایی هست که همچنان از آن استفاده کنید، تنها کافیست که نکات لازم را بیشتر رعایت کنید. برای شروع سعی کنید هر از گاهی لیفتان را عوض کنید – اگر لیفتان از الیاف طبیعی است هر ۳ تا ۴ هفته و اگر الیاف پلاستیکی بوده هر دو ماه یکبار آن را عوض کنید. اگر دیدید که لیفتان بوی کهنگی و بدی میدهد یا متوجه شدید که رویش کپک زده بلافاصله آن را کنار بگذارید. برای آنکه مدت زمان بیشتری بتوانید از لیفتان استفاده کنید، آن را در حمام نگذارید چرا که حمام محیطی است که باعث تحریک رشد باکتریها میشود. بهجای آن بگذارید در جایی که چندان مرطوب نیست خشک شود مانند کنار یک پنجره باز. اگر لیفتان از جنس الیاف طبیعی بوده نه پلاستیکی، میتوانید با شستشوی آن، مواد عفونیاش را از بین ببرید. توصیه میشود آن را هفتهای یک بار و به مدت پنج دقیقه در محلول آب ژاول رقیقشده قرار دهید.
منبع: thehealthsite
هر چند وقت یکبار باید لیف حمامتان را عوض کنید؟
مهرناز زاوه
چه حالی پیدا میکنید اگر به شما بگوییم آنچه مطمئن هستید پوستتان را نرم و تمیز میکند، در واقع زمین بازی میکروبها محسوب میشود؟
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟