به بهانه «روز جهانی قلب»

a.mahammadi
روز جهانی قلب در سال 2000 میلادی پیشنهاد شد تا به مناسبت این روز، مردم دنیا را از خطرات بیماری قلبی و سکته مغزی به عنوان اولین علت مرگ مطلع کند.

روز جهانی قلب در روز 29 سپتامبر هر سال بر گزار می شود. فدراسیون جهانی قلب به همراه اعضای خود، اهمیت این موضوع که اگر عوامل خطر اصلی بیماری قلبی عروقی شامل دخانیات، رژیم غذایی ناسالم و کم تحرکی، کنترل شوند، حداقل از 80 درصد مرگ های زودرس ناشی از بیماری قلبی و سکته مغزی اجتناب می شود، را بر اساس اولویت ها و موضوعاتی که هر سال تعیین می کند، در سراسر جهان پخش و اطلاع رسانی می کند:
کاهش مصرف نمک: میزان مجاز مصرف سدیم در روز 1500 میلی گرم است که اکثر ما بیشتر از این میزان را دریافت می کنیم. نمک منبع اصلی افزایش فشار خون است و پمپاژ قلب را مشکل می کند. این مشکل زمانی بیشتر می شود که شما استعداد ابتلا به فشار خون بالا را نیز داشته باشید.
اجتناب از سیگار: مصرف سیگار موجب می‌ شود غدد فوق کلیه، هورمونی ترشح کنند که به طور موقت فشار خون شما را افزایش داده و موجب می‌ شود قلبتان بیشتر کار کند. علاوه بر این، سیگار مقدار اکسیژن در دسترس قلب را کاهش می ‌دهد، بنابراین کشیدن هر عدد سیگار، یک فشار اندک و در عین حال غیر ضروری را روی قلب و عروق خونی شما وارد می ‌کند. همچنین میزان رسوبات چربی موجود در سرخرگ‌ ها (آترواسکلروز) در افراد سیگاری بیشتر از غیرسیگاری ‌هاست، زیرا سیگار موجب تجمع سلول‌ های خونی خاصی به نام پلاکت می ‌شود که ته‌ نشین شدن کلسترول در سرخرگ را تحریک می ‌کنند. از آنجا که فرآیند یاد شده هم به وسیله فشار خون بالا و هم با مصرف سیگار تسریع می ‌شود، بنابراین یک فرد سیگاری مبتلا به فشار خون بالا، در معرض خطر بیشتر ابتلا به تصلب شرایین (آترواسکلروز) قرار دارد. ترک سیگار از طریق دریافت مشاوره یا برنامه های پزشکی برای حفاظت از سلامت قلب ضروری به نظر می رسد.
افزایش شادی در زندگی: تحقیقات نشان داده است که خندیدن با صدای بلند برای قلب خوب است و حتی می تواند منجر به محافظت در برابر حمله قلبی شود. این را محققان دانشگاه مریلند گفته اند. مطالعات آنها حاکی از این است که افرادی که کمتر می خندند، ابتلا به بیماری های قلبی را بیشتر تجربه می کنند. همانطور که استرس فرایند التهاب را در بدن افزایش می دهد، در عوض خندیدن کاهنده التهاب در بدن و محافظ سلامت قلب است.
پیاده روی: انجمن قلب آمریکا توصیه کرده که شما برای حفظ سلامت قلب تان باید د رهفته 2.5 ساعت پیاده روی سریع داشته باشید. به این میزان ورزش می توان 75 دقیقه حرکات ایروبیک نیز اضافه کرد. توصیه می شود بزرگسالان 2 روز در هفته تمرینات تقویت عضلات را نیز انجام دهند.
پرهیز از الکل: حتی در کشورهایی که مصرف مشروبات الکلی آزاد است به کسانی که الکل مصرف نمی ‌کنند توصیه به شروع مصرف الکل نمی‌ شود. مصرف الکل منجر به کاهش سطح کلسترول خوب خون، افزایش احتمال لخته شدن خون و آسیب عروقی شود.
خوردن شکلات: شکلات تیره سرشار از آنتی اکسیدان هایی به نام فلاوانول است که حافظ سلامت قلب محصوب می شود. مقدار مصرفی این شکلات 20 تا 30 گرم در روز با درصد 70 درصد به بالا کاکائو توصیه می ‌شود. شکلات تلخ همچنین خطر التهاب را کاهش می ‌دهد و ریسک بیماری‌ های قلبی و عروقی را کم می‌ کند.

منبع: سلامت نیوز

از کجا بفهمیم قلبمان سالم است؟+ ترفندهایی جالب

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ