پزشک خانواده منتظر تبادل اطلاعات سلامت مانده است!

jalalvand
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: برای گسترش برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع، نیازمند توسعه سیستم تبادل اطلاعات سلامت هستیم.

دکتر محمد آقاجانی افزود: همچنین سیستم اتوماسیون نیز نقایص و مشکلاتی دارد و هنوز در اکثر سامانه‌ها، پرونده الکترونیک سلامت را نداریم که برای ایجاد آن نیز باید اقدام کنیم و در راستای تجمیع و تبدیل اطلاعات به پرونده الکترونیک گام برداریم.

آقاجانی در ادامه گفت:علوم پزشکی و بالینی از چند دهه گذشته مسیر ترقی را طی کرده و با وجود نقصان در آموزش و ارائه خدمات درمانی در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مسیر توسعه را طی کرده و اکنون در وضعیت خوبی قرار دارد.

وی با بیان اینکه از حیث خدمات پزشکی جایگاه خوبی در منطقه داریم، گفت: به موازات خدمات سلامت، مدیریت اطلاعات سلامت هم پا به پا رشد کرده، ولی در این زمینه تأخیری اتفاق افتاده و با دو دهه تأخیر نسبت به غرب، بدون نظم و سامان لازم در این زمینه حرکت کرده‌ایم. اکنون به‌رغم تأخیر رخ داده ما می‌توانیم روی شانه توسعه غرب، این راه را طی کرده و کمتر دچار خطا در مسیر توسعه شویم.

  • تمامی بیمارستان‌های کشور به اتوماسیون پزشکی مجهز شدند

آقاجانی با اشاره به روند استقرار مدیریت اطلاعات سلامت در سطح کشور گفت: قبل از اجرای طرح تحول نظام سلامت، تنها ۹۰ بیمارستان این وزارت دارای اتوماسیون پزشکی بود اما اکنون تمامی بیمارستان‌ها به اتوماسیون پزشکی و سیستم تبادل اطلاعات مجهز شده و مسیری کاملا جهشی را طی کرده است.

وی افزود: این برنامه پنج ساله بوده اما طی حدود دو سال و نیم همه بیمارستان‌ها به سامانه‌های اطلاعات مجهز شده و با سامانه مرکزی بهداشت و سلامت ارتباط برقرار کردند.وی با اشاره به حذف سیستم دستی صدور پروانه مؤسسات، افزود: مردم با استفاده از اطلاعات سامانه، می‌توانند هر نوع خدمت پزشکی دریافت کنند و بدانند که چه خدمتی را از چه مؤسسه‌ای دریافت می‌کنند.

معاون درمان وزارت بهداشت همچنین گفت: سامانه اطلاعات برای برنامه‌ریزی به دانشگاه‌ها کمک خواهد کرد. همچنین کاهش خطا و به حداقل رسیدن سلایق در صدور پروانه‌ها و رفع مشکلات در این زمینه ازجمله کارکردهای این سامانه است. وی تأکید کرد: تعدد سامانه‌ها ممکن است برای کاربران ایجاد مشکل کند که امیدوارم به‌زودی سامانه مدیریت اطلاعات سلامت را هم برای پیشگیری از این مشکل ایجاد کنیم و همه سامانه‌ها زیر سایه مدیریت اطلاعات سلامت به کاربران کمک کنند.

آقاجانی یادآور شد: سیستم اتوماسیون نیز نقایص و مشکلاتی دارد و هنوز در اکثر سامانه‌ها، پرونده الکترونیک سلامت را نداریم که برای ایجاد آن نیز باید اقدام کنیم و در راستای تجمیع و تبدیل اطلاعات به پرونده الکترونیک گام برداریم.

  • اجرای سامانه اطلاعات مدیریت سلامت

دکتر علی ماهر، معاون فنی و برنامه‌ریزی معاونت درمان وزارت بهداشت: اطلاعات مبنای تصمیم‌گیری در بیمارستان‌ها و کلیه سطوح نظام سلامت بوده و اهمیت تحلیل درست اطلاعات در مراکز درمانی در راستای تصمیم‌گیری‌های درست است. با مشکلاتی در زمینه اطلاعات و داده‌ها مواجهیم که می‌توان آنها را به مرور حل کرده و به بالندگی دانشگاه‌ها در حوزه مدیریت اطلاعات سلامت کمک کرد که کارهایی در بخش‌های مدیریت سلامت بیمارستانی و سلامت بالینی در حال انجام است.البته با اجرای سامانه اطلاعات مدیریت سلامت، می‌توانیم تجمع خوبی از اطلاعات را داشته باشیم و اقداماتی در این زمینه در دو فاز انجام شده است که یکی بررسی تطبیقی این بحث در کشورهای مختلف و پیشرو است و دیگری بحث نیازمندی اطلاعاتی از کلیه واحدهاست که در راستای ایجاد یک واحد ارائه‌کننده اطلاعات برای دانشگاه‌های علوم پزشکی است.

منبع: همشهری آنلاین

لینک مرتبط: ضرب الاجل برای پرونده الکترونیک سلامت ایرانیان!

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ