این مواد غذایی را بعد از 50 سالگی فراموش نکنید!

a.mahammadi
همانطور که ما مسن تر می شویم، سوخت و ساز بدن شروع به کاهش کرده و خطر ابتلا به بیماری هایی مانند فشار خون بالا، کلسترول بالا، بیماری های قلبی و دیابت افزایش می یابد.


اتخاذ یک رژیم غذایی سالم بخصوص بعد از 30 سالگی علاوه بر این که سوخت و ساز بدن را به طرز موثرتری تنظیم می کند، سدی است در برابر ابتلا به بسیاری از بیماری های مزمن مرتبط با افزایش سن. در اینجا فهرستی از مواد غذایی که باید بعد از سنین 50 سالگی حتما به رژیم روزانه اضافه شوند، مرور شده است:
لوبیا: تحقیقات نشان می دهد که مصرف یک وعده روزانه لوبیا یا عدس معادل 3 تا 4 فنجان، کلسترول بد یا ال دی ال را تا 5 درصد کاهش می دهد. مطالعات دیگری هم نشان داده اند افراد مبتلا به دیابت نوع 2 که روزانه یک فنجان لوبیا دریافت می کنند، سطح هموگلوبینA1cدر آنها کاهش می یابد و علاوه بر این شاهد کاهش 5 درصدی سطح قند خون نیز خواهند بود.
جو: خطر ابتلا به بیماری های قلبی به طور چشمگیری در مردان بالای 45 سال و زنان بالای 55 سال افزایش می یابد. بنابراین مصرف غذاهای کاهنده کلسترول مانند جو و اضافه کردن آنها به رژیم غذایی یک حرکت هوشمندانه است. جوی دو سر سرشار از انواع فیبر محلول به نام گلوکان بتا است و مصرف حداقل 3 گرم از این نوع فیبر در روز توصیه شده است. این مقدار، یعنی 1.5 فنجان بلغور جوی پخته شده. مصرف این میزان جو کلسترول بد را 5 تا 10 درصد کاهش می دهد و افرادی که به این رژیم روی می آورند با کاهش خطر مرگ های زودرس رو به رو هستند.
سیب: تحقیقات نشان می دهد که خوردن سیب در روز منجر به کاهش کلسترول تام و کلسترول ال دی ال می شود. مطالعات مختلف دانشمندان در سال 2013 نیز حاکی از آن است که مصرف مکرر سیب خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را نیز کم می کند.
آجیل: مصرف یک اونس آجیل به عنوان بخشی از رژیم غذایی مدیترانه ای، خطر ابتلا به حمله قلبی، سکته مغزی و مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی را تا 28 درصد کاهش می دهد.
سبزیجات تیره رنگ: تحقیقاتی که نتایج آنها ماه گذشته در نشست سالانه تغذیه انجمن تغذیه آمریکا منتشر شد، نشان داد کسانی که روزانه یک یا دو وعده از این سبزیجات را مصرف می کنند، توانایی شناختی شان نسبت به همسالانشان 11 سال جوان تر خواهد بود.
توت: انواع توت ها غنی از مواد شیمیایی گیاهی یا فیتوکمیکال ها برای کاهش خطر ابتلا به ضعف حافظه مرتبط با سن هستند و آنهم به سبب افزایش خون به مغز و کاهش التهاب در بدن. توت ها منبع غنی از فیبر و ویتامین های ضروری برای بدن محسوب می شوند.
ماست: خوردن پروتئین کافی در طول روز خود عاملی برای حفظ عضله و کاهش سرعت از دست دادن توده عضلانی است ضمن این که محصولات لبنی مانند ماست منبع خوبی از کلسیم بخصوص برای زنان بالای 50 سال و مردان بالای 70 سال محسوب می شود. ماست های پروبیوتیک در این میان جایگاه ویژه تری دارد و سبب حفظ و افزایش باکتری های خوب روده برای بهبود سلامت دستگاه گوارش و ارتقای سیستم ایمنی بدن خواهد شد.
منبع: سلامت نیوز

بعد از 50 سالگی حتما این مغز را بخورید!

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ