ویتامینهای دوران بارداری: توصیه میشود روزانه یک مولتی ویتامین مصرف کنید که حاوی 400 میلیگرم اسید فولیک باشد. شما میتوانید این قرصها را بدون نسخه هم بخرید. خوردن غلات صبحانه سرشار از اسید فولیک و سبزیجات، آجیل، حبوبات و مرکبات نیز که به طور طبیعی حاوی اسید فولیک هستند، به خانمهای باردار توصیه میشود.
رژیم غذایی: اگر به فستفود، سودا و شیرینی علاقه دارید، بهتر است تجدید نظر کنید. دنبال کردن یک رژیم غذایی متعادل به بهبود سلامت شما کمک کرده و شانس یک بارداری سالم را افزایش میدهد. روزانه حداقل چهار وعده محصولات لبنی و غذاهای سرشار از کلسیم بخورید؛ خوردن حداقل یک وعده غذاهای سرشار از ویتامین C، ویتامین A و اسید فولیک نیز در روز توصیه میشود. اما از مصرف بیش از حد ویتامین A اجتناب کنید، چون ممکن است به نقایص مادرزادی منجر شود.
این چیزها را نخورید:
• گوشت کوسه، ارهماهی و شاهماهی؛ چون گوشت این ماهیها حاوی جیوه زیادی است. از مصرف ماهی خام و صدف نیز خودداری کنید.
• مصرف پنیرهای نرم مثل پنیر فتا، پنیربری، پنیر کاممبر و پنیر مکزیکی که اغلب غیرپاستوریزه هستند، توصیه نمیشود. یک پنیر سالم باید فرآوریشده باشد.
• ساخارین؛ چون از جفت عبور کرده و دربافت جنین ذخیره میشود. با این حال، سایر شیرینکنندههای مورد تایید سازمان غذا و دارو قابل مصرف هستند.
مصرف کافئین را به 300 میلیگرم در روز محدود کنید. مراقب دریافت کافئین از طریق مصرف نوشابه، چای و شکلات باشید. کافئین بر جریان خون انتقالی به رحم اثر میگذارد و رشد جنین را با مشکل مواجه میکند.
الکل، تنباکو و مواد مخدر: اگر در زندگی روزمره خود از این مواد استفاده میکنید، باید بدانید که خطرات زیادی برای شما و جنین به دنبال خواهند داشت. اگر برای ترک کردن مشکل دارید، مشاوره بگیرید.
مشکلات دندانپزشکی: دندانهای خود را تمیز نگه دارید و مراقب بیماریهای لثه باشید. اگر نیاز به دندانپزشکی دارید، قبل از بارداری به آن رسیدگی کنید. احتمال خونریزی لثهها در دوران بارداری بیشتر است، چون بدن شما جریان خون بیشتری تولید میکند.
داروها: اگر بیماری مزمن دارید و دارو مصرف میکنید، بهتر است با پزشکتان صحبت کنید. مصرف برخی داروها در دوران بارداری بیخطر است. اما برخی داروها مانند داروهای کنترل فشار و بازدارندههای آنزیم مبدل آنژیوتانسین باعث افزایش خطر نقص مادرزادی میشوند. تاثیر داروهای بدون نسخه بر سلامت نوزاد مشخص نیست، اما گفته میشود که بر وزن نوزاد اثر میگذارند.
واکسیناسیون: ایمنی مادر باید هر از گاهی به روز رسانی شود، بنابراین همیشه با پزشکتان در ارتباط باشید. اگر قصد دارید باردار شوید، زمان واکسیناسیون اهمیت بسیاری دارد. چون برخی واکسنها برای نوزاد مضرند. اگر میخواهید واکسن سرخک، اوریون یا سرخجه بزنید، باید یک تا سه ماه قبل از لقاح اقدام کنید و قرص ضد بارداری هم بخورید.
سایر واکسنها مانند کزاز و هپاتیت B در دوران بارداری قابل تزریق هستند. در واقع، خانمها میتوانند برای جلوگیری از ابتلا به آنفولانزا در سه ماهه دوم یا سوم بارداری واکسینه شوند. دکتر به شما کمک میکند که زمان مناسب دریافت واکسنها را مشخص کنید.
کاهش استرس: هورمون کورتیزول که در وضعیت استرس ترشح میشود، میتواند روند بارداری را برای مادر دشوار کند. جلوگیری از استرس دشوار است، اما ورزش منظم، خواب کافی و داشتن یک سیستم ایمنی قوی به کاهش استرس کمک میکند.
منبع: webmd
قسمت اول را اینجا بخوانید