در تحقیقات گستردهای این مسئله مشخص شده که بیماری صبحگاهی، اثرات محافظتکنندهای به روی نوزاد بهدنیانیامده دارد. بر خلاف ماهیت ناخوشایندش، باید گفت ویار را باید یکی از مؤلفههای بارداری سالم تلقی کرد.
همانطور که میدانید بیماری صبحگاهی به شکلی باورناپذیر در اوایل بارداری بسیار شایع است. این ویار در هر زمان از روز در دوران بارداری ممکن است خود را نشان دهد و در مجموع احساس نامطلوبی است. حدود ۵۰ درصد از زنان باردار به راحتی در دوران بارداری احساس تهوع دارند، اما تقریبا نیمی از آنها استفراغ را تجربه میکنند. شاید از هر ۱۰۰ مورد هم تنها ۱ مورد آنقدر این وضعیت در او شدت یابد که نیازمند بستری شدن در بیمارستان باشد. در کل این ویار بعد از ماه چهارم بارداری کمتر میشود، اما برای برخی مادران، ممکن است در کل دوران بارداری ادامه داشته باشد.
دلایل نهفته در پسِ بیماری صبحگاهی طی سالهای اخیر مورد بحث و بررسی قرار گرفته است؛ تغییرات هورمونی در ۱۲ هفته نخست بارداری را میتوان نسبتا یکی از دلیل بروز آن تلقی کرد. نوسانات یا تغییرات هورمونهای استروژن، پروژسترون و کریونیک گنادوتروپین انسانى هم در این مسئله دخیل هستند.
چرا بیماری صبحگاهی رخ میدهد؟
یک نظریه عادی در این زمینه این است که این مسئله در قالب مکانیسمی در حال تغییر بوده تا زنان باردار را از خوردن غذاهایی که ممکن است خطراتی به همراه داشته باشند دور سازد. بیماری صبحگاهی در حوالی ماه سوم بارداری به اوج خود میرسد، در واقع زمانی که جنین بیشتر در معرض سموم قرار میگیرد. در مجموع، بیماری صبحگاهی را باید در قالب نشانهای از بارداری سالم تلقی کرد. با این همه، شواهد کافی برای پشتیبانی از این نظریه موجود نیست.
ماهیت محافظتکننده بیماری صبحگاهی
تحقیقات قبلی در این زمینه نشان داد که اثرات محافظتکنده بیماری صبحگاهی مبتنی بر یادآوری علائم ویار صبحگاهی در زنان در دوران پس از بارداری و یا بعد از زمانی است که مجبور به سقط جنین میشوند. در این زمینه آزمایش اثرات آسپیرین بر بارداری (EAGeR) بر ۷۹۷ زن باردار انجام شد. این آزمایش به منظور سنجش اثرات آسپیرین با دوز کم بر زنانی طراحی شد که در گذشته یک یا دو بار سقط جنین انجام داده بودند. در کل، ۱۸۸ بارداری در این میان به سقط جنین انجامید. در هفته هشتم بارداری، ۵۷.۳ درصد از زنان دچار حالت تهوع بودند و ۲۶.۶ درصد هم تهوع و استفراغ داشتند. بررسی نتایج نشان داد زنانی که دچار ویار صبحگاهی شدند در مقایسه با زنانی که دچار استفراغ یا حالت تهوع نشده بودند، حدود ۵۰ تا ۷۵ درصد کمتر مجبور به سقط جنین شدند.
منبع: thehealthsite
رابطه بیماری صبحگاهی با کاهش خطر سقط جنین
مهرناز زاوه
در تحقیقات گستردهای این مسئله مشخص شده که بیماری صبحگاهی، اثرات محافظتکنندهای به روی نوزاد بهدنیانیامده دارد.
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟