خطر نوشیدن بیش از حد آب

a.mahammadi
بر اساس یک باور قدیمی، خوردن ۸ لیوان آب در هر شبانه‌روز توصیه شده اما محققان این باور را به چالش کشیده‌اند و گفته‌اند هشت لیوان ملاک مناسبی برای هر فرد نیست و نوشیدن بیش از حد آب می‌تواند افراد را در معرض هیپوناتر و خطر مسمومیت با آب قرار دهد.

محققان دانشگاه موناش در ویکتوریای استرالیا دریافته‌اند مکانیسمی در بدن انسان‌ها مصرف مایعات را تنظیم و عمل نوشیدن بیش از حد آن را متوقف می‌کند زیرا به گفته آنها و بر اساس یافته‌هایشان خوردن آب زیاده از حد می‌تواند باعث مسمومیت با آب و یا هیپوناتر شود.

 بیماری هیپوناتر در شرایطی رخ می‌دهد که سطح حیاتی سدیم در خون به مقداری غیر طبیعی کم می‌شود. این وضعیت به طور بالقوه می‌تواند منجر به بروز علائمی شود که از بیحالی و تهوع و تشنج گرفته تا حتی به کما رفتن فرد را در پی داشته باشد.

مطالعه محققان نشان داده است که یک ناحیه «مهار بلع» پس از مصرف بیش از حد مایعات در مغز فعال می شود که به حفظ حجم معینی از آب در بدن کمک می‌کند: «اگر ما فقط همان کاری را انجام دهیم که بدنمان از ما خواسته، و به جای پیروی از توصیه‌ای مبنی بر میزان نوشیدن مایعات، فقط هنگام تشنگی بنوشیم، احتمالا کاری درست‌تر انجام داده‌ایم».

مایکل فارل، دانشیار دانشگاه موناش با بیان این گفته، توضیح داد که او و همکارانش از شرکت‌کنندگان در تحقیقی خواسته‌اند میزان آب مورد نیاز خود را پس از مقداری تلاش و فعالیت بر اساس دو شرط رتبه‌بندی کنند: حین ورزشی که آنها را تشنه می‌کرد، و کمی بعد که آنها مقدار زیادی آب نوشیده بودند

 نتایج این مطالعه، افزایش سه‌برابری را در فعالیت و تلاش پس از نوشیدن بیش از حد آب نشان داد. علاوه بر این، گروه تحقیق با استفاده از نوعی تصویربرداری خاص (fMRI) متوجه شد که مناطق جلویی سمت راست مغز فعالیت بیشتری هنگام تلاش شرکت‌کنندگان در هنگام تقلا برای نوشیدن بیش از حد نشان می‌دهد.به گفته فارل، معنای چنین عملی آن است که مغز در حال تلاش برای به فعالیت بیشتر واداشتن فرد به عنوان واکنشی در مهار مشکلات ناشی از مازاد بودن آب نوشیده شده است

منبع: سلامت نیوز

مناسب ترین زمان برای نوشیدن آب

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
مطالب پیشنهادی

نظر خود را وارد نمایید
لغو پاسخ