به گزارشخبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درد گردن و کمر نوعی نارسایی مزمن تلقی میشود که اغلب مردم به دلیل عادتهای نادرست و بالاخص پشت میز نشینی در زندگی مردن در تمام طول روز با آن مواجهاند. بیشتر افراد برای تسکین این نوع دردها مسکن مصرف می کنند؛ این در حالی است که این تسکین دهنده های درد عوارض و تبعات جدی در پی دارند.
دردهای خفیف عمدتاً به قسمت تحتانی، فوقانی و میانی کمر و دردهای گردن به شانه ها و ستون فقرات و خود گردن انتشار پیدا میکند.
حوادث و سوانح، کشش عضلانی و آسیب های ورزشی، مشکلات عصبی و عضلانی، بیماری دژنراتیو دیسک و آرتریت ممکن است منجر به بروز درد در ناحیه گردن، کمر و ستون فقرات شود.
کمر درد در میان افراد مسن شایع تر بوده اما ممکن است برای اولین بار این دردها در فاصله سنی 30 تا 40 سالگی بروز پیدا کنند.
افرادی که تناسب اندام ندارند و از مشکل اضافه وزن رنج میبرند، بیشتر به دردهای مزمن کمر و گردن گرفتار شده و بعضاً در اثر استرس، درد شدیدی در قسمت پشت احساس میکنند.
اسپوندیلیت آنکیلوزان نوعی بیماری ژنتیکی است که موجب ایجاد دردهای شدید در ناحیه کمر می شود. این عارضه روماتیسم مزمن کمر به شمار رفته و موجب جوش خوردن مهره ها در ستون فقرات می شود.
سرطان و برخی آرتریتها نیز می تواند با کمردرد همراه باشند
بلند کردن اجسام سنگین، هل دادن یا کشیدن آنها سبب چرخش ستون فقرات و درد کمر و گردن میشود.
در صورتی که بدن قادر به انتقال مواد مغذی لازم به دیسک نباشد، ممکن است از کمر درد مزمن را در پی داشته باشد. سیگار کشیدن یکی از مهمترین دلایلی است که مانع لنتقال مواد مغذی به بدن شده و درمان این عارضه را طولانی و سخت میکند.
ماساژ درمانی به روشی که در تصویر زیر مشاهده میکنید درد نواحی گردن و کمر را به طور معجزهآسایی التیام میدهد.
بهترین روشهای درمان دردهای کمر و گردن
از این گذشته افراد میتوانند از راهکارهای زیر برای بهبود چنین دردهایی بهره ببرند:
مصرف ویتامین D
استراحت به مقدار کافی
ورزش روزانه
کمپرس سرد و گرم
ترک سیگار
کاهش وزن
تنفس عمیق
مبارزه با استرس
انجام یوگا
انجام کشش های عضلانی
انجام ورزش پیلاتز
همچنین راهکارهای زیر به عنوان روشهای طبیعی درمان دردهای گردن پیشنهاد میشوند:
انجام ورزش های عضلات گردن به آرامی
دوش گرفتن
استفاده از کمپرس سرد
قرار دادن یک بالش گرم در قسمت گردن
اصلاح مدل خوابیدن
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
لینک مرتبط: کاربرد طب سوزنی در درمان کمردرد چگونه است؟+ تعداد جلسات
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟