به گفته کارشناسان تغذیه، مردم نباید روزانه بیش از اندازه نیازشان میوه دریافت کنند. نشانههایی وجود دارد که نشان میدهد، یک فرد بیش از حد مورد نیاز، میوه مصرف کرده است، این نشانهها را بشناسید.
- احساس نفخ مداوم: میوه یک ماشه کلاسیک برای ابتلا به نفخ است. میوهها غنی از یک نوع قند به نام فروکتوز هستند که متاسفانه بسیاری از ما قادر به جذب و هضم موثر مقادیر زیادی از فروکتوز نیستیم. محققان بر این باورند که 40 درصد از مردم از یک بیماری به نام سوء جذب فروکتوز در روده کوچک رنج میبرند. جذب نشدن فروکتوز با علائمی مانند ایجاد گاز و نفخ در دستگاه گوارش همراه است.دریافت فروکتوز بیش از حد با واکنشهای التهابی در بدن نیز همراه است.
- ابتلا به اسهال یا سندرم آی بی اس: سوء جذب فروکتوز موجود در میوه منجر به نفخ، گرفتگی عضلات شکم، درد و اسهال و حتی گاهی سردرد نیز میشود. علاوه بر این، بسیاری از میوهها مانند سیب سرشار از پکتین هستند؛ یک نوع فیبر که مبتلایان به سندرم روده تحریک پذیر یا آی بی اس، برای شکستن کامل آن مشکل دارند.
- افزایش وزن: حتی اگر مواد غذایی حاوی قند و کربوهیدراتهای تصفیه شده، غذاهای فراوری شده و محصولات چرب حیوانی را نیز کنار بگذارید، مصرف بیش از حد میوه باز هم میتواند برای از دست دادن وزن، مشکل آفرین باشد. مصرف روزانه 5 میوه متوسط توصیه شده است. یک میوه متوسط درحدود 60 کالری انرژی دارد بنابراین برای حفظ وزن بدن در محدوده طبیعی باید اعتدال در مصرف میوهها هم رعایت شود.
- احساس ضعف و گرسنگی: فروکتوز نه تنها جلوی گرسنگی را نمیگیرد بلکه برعکس میل به مصرف مواد غذایی پرکالری را افزایش میدهد. محققان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی پس از زیر نظر گرفتن 24 داوطلب که گروهی نوشیدنی های حاوی گلوکز و برخی نوشیدنیهای حاوی فروکتوز مصرف می کردند اعلام کردند، وقتی داوطلب نوشیدنی حاوی فروکتوز میخورد احساس گرسنگی بیشتری دارد و میل به مصرف مواد غذایی پرکالری مثل موز و بیسکوییت بیشتر میشود. متخصصان میگویند، گرچه فروکتوز قند میوه است اما به هرحال قند ساده تلقی میشود و عامل ذخیره چربی در بدن است. گرچه این قند سبب مقاومت به انسولین نمیشود اما برای حفظ تناسب اندام باید مراقب مصرف متعادل آن در طول روز باشید.
منبع: همشهری آنلاین
لینک مرتبط: آیا می دانستید هر کسی نباید پرتقال بخورد!