محققان در این زمینه، ۵۱ بیماری را که اخیرا دچار نارسایی قلبی شده بودند انتخاب کرده و یک سری آزمایشهای مختصر بالینی روی آنها انجام دادند. در واقع هر یک ساعت و به مدت پنج ساعت به نیمی از آنها قهوههای کافئیندار داده شد، در شرایطی که نیمی دیگر قهوههای بدون کافئین خوردند. سپس در حالیکه افراد در استراحت بودند وضعیت سلامتشان مبنی بر اینکه آیا دچار آریتمی یا بینظمی ضربان قلب هستند یا نه مورد سنجش قرار گرفت و کمی بعد باید روی تردمیل ورزش میکردند. حتی با افزایش میزان فشار هم محققان هیچ ارتباطی میان آریتمی قلبی و مصرف کافئین نیافتند.
یکی از محققان این تحقیق میگوید: «مصرف زیاد دوزهای بالای کافئین منجر به تحریک آریتمی قلبی در بیمارانی نشد که نارسائی قلبی سیستولیک یا تنجشی داشته و یا در معرض خطر آریتمی بطنی بودند.»
محققان بر خلاف تحقیقات قبلی در این زمینه توانستند هر نوع تأثیر حاد کافئین را ارزیابی کنند. در واقع این تحقیقات و سایر تحقیقات انجامشده در این زمینه توانست این ایده را به چالش بکشد که کافئین میتواند برای افرادی که وضعیت سلامت قلبیعروقی آنها چندان مناسب نیست خطرآفرین باشد.
تاکنون هیج نوع شواهد محکمی برای پوشش توصیههای عادی و شایع برای کم کردن مصرف متعادل کافئین در بیمارانی که در معرض خطر آریتمی هستند گزارش نشده است. سایر تحقیقات در این زمینه نشان میدهد که دوزهای متوسط کافئین میتوانند مانع از بروز نارسایی قلبی شوند، با آنکه کارشناسان و محققان هنوز در این قضیه همنظر نیستند که آیا کافئین بیشتر میتواند برای قلب مضر باشد یا نه.
در نهایت محققان این مسئله را تصدیق کردند که نمیتوان یافتهها فعلی در این زمینه را نادیده گرفت که نشان میدهد مصرف طولانیمدت کافئین میتواند به قلب آسیب بزند.
منبع: medicaldaily
آیا قهوه برای افرادی که اخیرا دچار نارسایی قلبی شدهاند خطرناک است؟
مهرناز زاوه
تاکنون هیج نوع شواهد محکمی برای پوشش توصیههای عادی و شایع برای کم کردن مصرف متعادل کافئین در بیمارانی که در معرض خطر آریتمی هستند گزارش نشده است.
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟