اکنون به ذکر نکاتی برای دریافت هر چه بهتر آهن در رژیم غذاییتان میپردازیم:
* در ظرفهای چدنی غذا درست کنید. غذاهای اسیدی مرطوب مانند سس گوجه فرنگی به این روش آهن بیشتری جذب میکنند.
* هر وعده غذایی را با یک منبع ویتامین ث (مانند آب پرتقال، توت فرنگی یا کلم بروکلی) همراه کنید. بخصوص زمانی که یک منبع آهن گیاهی مانند انواع لوبیا میل میکنید ویتامین ث کمک میکند تا بدنتان 6 برابر بیشتر آهن جذب کند.
* تعداد زیادی از غذاهای سالم «بازدارنده جذب آهن» هستند. به عنوان مثال بازدارنده جذب آهن شامل فیتاتها در دانههای کامل و سبزیجات، پلی فنولها در قهوه و چای، اوگزالاتها در دانههای سویا و اسفناج و کلسیم در محصولات لبنی میشوند.
بعضی از متخصصان معتقدند اگرکمبود آهن یا کمخونی ناشی از کمبود آهن دارید، بهتر است غذاهای بازدارنده جذب آهن را همزمان با غذاهای سرشار از آهن مصرف نکنید. بعضی دیگر معتقدند مصرف این دو با هم مشکلی ندارد تا زمانی که وعده غذاییتان شامل غذاهای سرشار از آهن و ویتامین ث باشد. به هر حال متخصص تغذیهتان میتواند به شما کمک کند تا برنامه غذایی مناسبی در طول دوران بارداری داشته باشید و سطح آهن بدنتان را در حد سالمی حفظ کنید
* اگر پزشکتان داروی مکمل آهن برایتان تجویز کرده، یک ساعت قبل یا دو ساعت بعد از غذا آن را مصرف کنید زیرا آهن با شکم خالی بهتر جذب میشود. همچنین مصرف مکمل همراه با آب پرتقال که دارای ویتامین ث زیادی است میتواند جذب آهن را بهتر کند. (اما قرص خود را همراه شیر، قهوه یا چای مصرف نکنید زیرا در جذب آهن اختلال به وجود میآورند.)
* کلسیم نیز جذب آهن را کند میکند. به همین دلیل اگر مصرف مکمل آهن و کلسیم برای شما توصیه شده حتماً از پزشکتان بپرسید با چه فاصلهای از هم آنها را در طول روز مصرف کنید.
بالاترین جذب آهن با ساده ترین راهها